STOLNI TENIS

Veliki broj varaždinskih stolnotenisača i stolnotenisačica u završnici PH

Objavljeno: 29.02.2020. 21:41

Zadnja izmjena: 29.02.2020. 21:51

Drugog dana Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i seniorke u Varaždinu nije bilo iznenađenja u pojedinačnoj konkurenciji, gotovo svi favoriti su izborili četvrtfinale.

Kod seniora u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije igrat će sljedeći parovi:

Tomislav Pucar - Tomislav Kolarek, Ronald Ređep - Miho Simović, Tomislav Frane Kojić - Filip Čipin, Filip Zeljko - Andrej Gaćina.

Četvrtfinalni dvoboji u nedjelju kreću od 12,25 sati.


U pojedinačnoj konkurenciji kod seniorki također nije bilo iznenađenja. Praktički sve isto kao i lani samo što su umjesto Ide Jazbec i Klare Cakol, koja ni ne igra državno, u četvrtfinalu Hana Arapović i Sun Jiayi. Inače, Sun je na svom prvom Prvenstvu Hrvatske osigurala pojedinačno četvrtfinale i dvije medalje u parovima. Među najboljih osam čekaju nas sljedeći dvoboji:

Mateja Jeger - Sun Jiayi, Hana Arapović - Petra Petek, Andrea Pavlović - Dorina Srebrnjak te Ivana Tubikanec - Ivana Malobabić.

Četvrtfinalni dvoboji seniorki kreću od 11.40.

Natjecanje u parovima

Kod muških parova u polufinalu će igrati Aleks Krstevski i Dorian Kuzmić protiv Mihe Simovića i Tomislava Kolareka. U drugom polufinalu susrest će se Nikola Horvat i Frane Runjić protiv Ivana Zeljka i Danijela Mijatovića.

Krstevski i Kuzmić su u meču za najmanje brončanu medalju izbacili Vedrana Bakača i Josipa Mustapića (3:1), a Ivan Zeljko i Daniel Mijatović su nakon pet setova (7, -6, 6, -7, 8) svladali Filipa Zeljka i Filipa Čipina. Inače, Zeljko i Mijatović su ulaskom u polufinale ponovili uspjeh od lani kada su bili brončani. Krstevski, Kuzmić i Šantek su osvojili svoje prve medalje na državnim seniorskim prvenstvima.

Ženski parovi

Kod ženskih parova u prvom polufinalu susrest će se braniteljice naslova Petra Petek i Ivana Malobabić protiv Andree Pavlović i Marte Vukelić, a u drugom polufinalu Ivana Tubikanec i Dorina Srebnjak idu na Sun Jiayi i Mateju Jeger.
U muškoj konkurenciji jedino Ivan Zeljko ima osigurane dvije medalje, u mješovitim parovima je brončani, dok mu tek slijedi polufinale u parovima. Kod djevojaka dvije medalje osigurale su Sun Jiayi, Dorina Srebrnjak i Marta Vukelić.

Mješoviti parovi

U mješovitim parovima u finale su ušli Leon Šantek i Marta Vukelić, koji su s 3:1 pobijedili Ivana Zeljka i Idu Jazbec. Šanteku i Vukelić je to prvo finale na seniorskom državnom prvenstvu. U drugom polufinalu Ronald Ređep i Sun Jiayi s 3:1 svladali Filipa Čipina i Dorinu Srebrnjak.

Finale mješovitih parova je u 15 sati. Nakon toga slijede finala u parovima i u pojedinačnoj konkurenciji. 

Komentari