Mljackali na veliki petak

Veliki i mali Varaždinci na placu u tren oka smazali 600 porcija friganih girica

Objavljeno: 25.03.2016. 10:38

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 10:39

Foto: Josip Novak

Varaždinska podružnica HNS-a i ove je godine na varaždinskom placu građanima darivala porcije prženih ribica na blagdan Velikog petka, koje su doslovno planule za manje od sat vremena...

Pune ruke posla s punjenjem 600-tinjak tanjurića tako su danas imali varaždinski župan Predrag Štromar i gradonačelnik Goran Habuš kojima su Varaždinci prilazili zadovoljno mljackajući.

- To je tradicija puna simbolike i nije riječ o tome da građani nemaju novaca da si priušte girice. Uvijek su kvalitetne, a uz dobar tek ovo je prigoda da našim sugrađanima poželimo sretan Uskrs – rekao je štromar varaždinski župan od kojeg smo doznali kakav će danas biti njegov meni.

Naime, poznato je da varaždinski župan obožava ribu.

- Za obiteljski ručak sprema se škarpina i grah salata. Iduća tri dana nemam nikakvih obaveza, pisanice su spremne, a moja je zadaća da pripremim francusku salatu – naglasio je varaždinski župan.

Okupljenim građankama i građanima uskrsnu čestitku uputio je i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je izjavio kako je za njega “Uskrs najdraži od katoličkih blagdana jer simbolizira novo rođenje i pobjedu pravde nad zlom“.  

Kako je to sve skupa danas izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Komentari