uvođenje u posao

VELIKI INFRASTRUKTURNI PROJEKT Počinje izgradnja novomarofske istočne obilaznice

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.11.2020. 14:14

Zadnja izmjena: 27.11.2020. 14:18

Nakon što je ovih dana izdana građevinska dozvola za izgradnju novomarofske istočne obilaznice, u petak je održano uvođenje u posao na natječaju izabranih izvođača radova. Obilaznica duga 4486 metara ići će od državne ceste D 22/D 24, odnosno između rotora na južnom ulazu u Novi Marof i ulaska na autocestu, do Presečna.

Investicija Hrvatskih cesta vrijedna je 143 milijuna kuna. U sljedeće dvije godine obilaznicu će graditi Zagorje gradnje i Colas Hrvatska. Nadzor je povjeren Institutu IGH. Na uvođenju u posao u Novom Marofu su, s pročelnicom gradskog Upravnog dijela za prostorno uređenje, komunalni sustav, promet i zaštitu okoliša Dubravkom Horvat-Đurkan, bili predstavnici Zagorje gradnje, Colasa, Instituta IGH te investitora, Hrvatskih cesta.

- Značajno je ne samo ono vidljivo – izmještanje teretnog i tranzitnog prometa iz Novog Marofa – nego i otvaranje doline rijeke Bednje sa zapadne strane obilaznice, koja će se u budućnosti pretvarati u zonu. Također otvaranje zone Oštričko gmanje cestom koju projektiramo, koja se povezuje na obilaznicu i mostom koji ide direktno kroz samu zonu. To su kapitalni projekti za sljedećih 100 godina koji će promijeniti vizuru Novog Marofa – ističe gradonačelnik Jenkač i dodaje kako će se izgradnjom istočne obilaznice Novog Marofa omogućiti zamjenska trasa koja će razdvojiti lokalni i gradski promet od tranzitnog. 

Gradonačelnik Novog Marofa na pomoći u dovođenju ovog dugoočekivanog projekta pred realizaciju zahvaljuje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministru prometa Olegu Butkoviću, predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josipu Škoriću te članu Uprave Alenu Leveriću.

Komentari