ATLETSKI KLUB SLOBODA

Veliki planovi atletičara varaždinske Slobode za trkaču sezonu u 2021. godini

Objavljeno: 09.01.2021. 17:49

Zadnja izmjena: 09.01.2021. 17:53

Unatoč trenutnoj situaciji u svijetu, varaždinski najbolji atletičari i atletičarke se pripremaju punim snagama za novu trkaču sezonu. Većina atletičara AK Sloboda priprema se za dvoranska natjecanja dok će pojedinci preskočiti dvoranska i spremiti se samo za vanjska natjecanja. Svatko od njih se priprema za određena natjecanja u nadolazećoj sezoni gdje će imati priliku ostvariti svoj najbolji rezultat u jakoj konkurenciji.

Janko Kišak i Jana Košćak planiraju ove godine ostvariti osobne rekorde, ako ne i državne, u disciplinama višeboja i plasirati se u kadetsku reprezentaciju. Jana je protekle godine sa svojim skokom u vis od 176 cm ostvarila normu za Europsko prvenstvo U18, no zbog svoje dobi još ne može nastupiti na tom natjecanju.

Višebojac Roko Farkaš se sprema za Europsko prvenstvo U18 u Rietiju. Roko još nema normu za navedeno natjecanje, ali prema posljednjim nastupima gdje je rušio hrvatski kadetski rekord na 60 m i 60 m s preponama se može reći da je više nego spreman.

Višebojka Klara Košćak se priprema za Europsko prvenstvo U18 u Rietiju. Klara je već ostvarila normu za navedeno natjecanje u višeboju (5046 bodova) samo je treba ove godine potvrditi.

Marko Kušter planira ove godine istrčati na 400 m rezultat ispod 50 sekundi kojim bi se plasirao na Europsko prvenstvo U18 u Rietiju. Marku nedostaje nešto manje od sekunde.

Viktorija Vujović se priprema za Europsko prvenstvo U18 u Rietiju u disciplini bacanje kugle. Viktoriji nedostaje 70 cm do norme.

Martinu Mlinariću je cilj plasirati se na Europsko prvenstvo U20 u Tallinu. Martinov prošlogodišnji osobni rekord u skoku u vis je 206 cm dok je norma za navedeno natjecanje 212 cm.

Cilj Valentina Bečehelija je nastupiti na Europskom prvenstvu U20 u Tallinu na 400 m. Valentinu nedostaje nešto manje od sekunde do norme.

Rahela Lešćak planira ove godine potvrditi norme na 400 m prepone za Europsko prvenstvo U20 u Tallinu i Svjetsko prvenstvo U20 u Nairobiju. Osim toga Raheli je cilj otrčati 400 m prepone ispod minute (trenutni osobni rekord je 1:00,30) i plasirati se u reprezentaciju.

Ciljevi Gabrijela Stojanovića i Karla Marciuša su istrčati osobni rekord na 400 m odnosno na 100 m i 200 m te ulazak u seniorsku reprezentaciju.

Komentari