U Donjoj Voći u sklopu Nacionalno prvenstva u ciklokrosu održano je i prvenstvo za mlađeuzrasne kategorije, gdje su u dvije kategorije dominirala dva varaždinska kluba. Osim toga, tamo su predstavljeni i veliki planovi za razvoj biciklizma na području Varaždinske županije.

Riječ je o Biciklističkom društvu Sloga Varaždin i Biciklističkom akademskog sportskom klubu Vinica.

Antun Remar, predsjednik BK Sloga zadvovoljan je što se ponovo radi na podmlatku na području Varaždina i Varaždinske županije: - Dogodila je jedna lijepa priča, dobili smo puno mladih ljudi u ova dva kluba. Uspostavila se odlična suradnja između ova dva kluba i lijepi rezultati. Zajedno smo osvojili šest medalja na nacionalnom prvenstvu. U fokusu imamo mlade. Tek sam se zalaufao, okupio mlade ljude a i ja imam iz sebe 25 godina trenerskog staža. Uvjeren sam da ćemo oba kluba postaviti kako treba. U BD Sloga je još i Rogina, dvostruki olimpijac, zatim Đurasek, isto dvostruki olimpijac. Mislim ako ne budemo najbolji u državi onda nismo ništa napravili, optimistički je zaključio Remar.

Novi biciklističkog kluba BASK Vinica, koji okuplja i studenstsku populaciju, predvodi Branimir Štimac, koji je bio i jedan od suorganizatora Nacionalnog prvenstva u ciklokrosu u Vinici. -  Nakon niza godina uspjeli smo osnovati i Županijski biciklistički savez, a sve je to nastavak na projekt Želim voziti bicikl koji je u prvoj fazi imao za cilj osnovati BASK Vinica, a u drugoj fazi uspjeli smo okupiti škole i oformiti Županijski biciklistički savez. Tako smo sada u Donjoj Voći održali i prvo Županijsko natjecanje. 

Europski razvojni centar

Sloga ima najdužu tradiciju sporta od 1887. godine, što je više od 120 godina tradicije biciklizma. - Imamo dva olimpijca Roginu i Đuraseka, ja sam doktor znanosti iz biciklizma te zato smatram da ćemo ubrzo biti jedan od vodećih sportova u Varaždinskoj županiji. Ove godine imamo u planu još završiti projekt Želim voziti bicikl u kojem imamo 120 učenika osnovnih škola, želimo u državi biti najbolji. A, sljedeće je da napravimo Centar izvrsnosti iz biciklizma u Varaždinskoj županiji, a koji bi kasnije trebao postai europski razvojni centar, najavio je Štimac. 

U kategoriji U14 za djevojčice tri prva mjesta pripala su:

1. Gabrijela Krobot, BASK Vinica

2. Mery Kursebajn, BASK Vinica

3. Valerija Crnko, BD Sloga Varaždin

U kategoriji U13 za djevojčice tri prva mjesta pripala su:

1. Ana Strelec, BD Sloga Varaždin

2. Lea Spevan, BASK Vinica

3. Sara Spevan, BASK Vinica

Ključne riječi: biciklizam, sport,

Komentari

14.01.2020. 19:52h Zadnja izmjena: 14.01.2020. 20:25