GRAD IVANEC

Veliko uskrsno druženje u Ivancu uz dječje uskrsne igre

Objavljeno: 05.04.2022. 18:25

Zadnja izmjena: 05.04.2022. 18:30

Nakon dvogodišnje pauze zbog epidemiološke situacije, ponovno je organizirano tradicionalno uskrsno druženje građana i djece U Ivancu, u subotu 9. travnja, uoči Cvjetne nedjelje.

Grad Ivanec priređuje u suradnji s KUD-ovima, udrugama, dječjim vrtićima, učeničkim zadrugama, OPG-ovima i svima ostalima koji se pridružuju proslavi Uskrsa. Uskrsno druženje održat će se kod paviljona u gradskom parku.

Manifestacija počinje od 8.30 sati nadalje.

  • štandovi s tradicionalnim uskrsnim jelima našega kraja – pisanicama, šunkom, kobasicama, kosanom masti, mladim lukom, domaćim kruhom, ali i zljevkama, štruklima, orehnjačama, makovnjačama, gibanicama i drugim specijalitetima.
  • uz ivanečke KUD-ove koje njeguju tradicijsko stvaralaštvo, manifestaciji se pridružuju i Ivanečko sunce, Udruga udomitelja Nada, gđa Božena Carević sa svojom Udrugom Rukotvorine, školske zadruge i dr.
  • stižu i dječji vrtići Ivančice i Bambi iz Ivanca, koji su za svoje mališane pripremili niz prigodnih radionica i igara po parku u društvu Uskrsnog zeca i Uskrsne zečice.

Organizatori pozivaju da svi sa sobom ponesu i pisanicu kojom će okititi grmove i stabalca, a koja će krasiti gradski park tijekom Velikog tjedna i uskrsnih dana.

Ove godine manifestaciji se pridružuju i OPG-ovi Ivanečkog kraja, a za djecu će biti odigrana i lutkarska predstava.

  • svi mališani pozvani su da se, nakon uskrsnih igri u parku, u 12 sati okupe u Kinodvorani, gdje će odgojiteljice Dječjeg vrtića Ivančice za njih izvesti lutkarsku predstavu.

 

Komentari