VELV u projektu razvoja međunarodnog diplomskog studija sestrinstva

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.03.2013. 20:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: velv.hr

Predstavnici Veleučilišta u Varaždinu početkom ožujka posjetili su finsko Veleučilište Laurea, a tom je prilikom potpisan i bilateralni Erasmus ugovor o suradnji između ovih dvaju veleučilišta za akademsku godinu 2013./2014. 

Tijekom posjeta posebna pozornost posvećena je osmišljavanju i kreiranju zajedničkog međunarodnog diplomskog studijskog programa iz područja Sestrinstva u konzorciju s desetak međunarodnih partnera čija je realizacija predviđena do početka akademske 2014/2015. godine.

Na poziv finskog veleučilišta predstavnici VELV-a sudjelovali su u aktivnostima Međunarodnog otvorenog tjedna te razmijenili iskustva s domaćinima i drugim međunarodnim sudionicima.

Razmatrana je i mogućnost buduće zajedničke suradnje kroz bilateralnu mobilnost studenata i nastavnika, kao i daljnji razvoj inovativnih nastavnih metoda u sestrinstvu u koji bi se uključili i tehnički orijentirani smjerovi VELV-a, posebice Multimedija, Elektrotehnika i Strojarstvo.

Veleučilište Laurea obrazuje studente u 17 studijskih programa, od kojih se sedam održava na engleskom jeziku i predstavlja jedan od najjačih obrazovnih i akademskih centara u Finskoj. 

U izaslanstvu VELV-a bili su dekan prof.dr.sc. Marin Milković, prodekani dr.sc. Goran Kozina i dr.sc. Vlado Tropša, predavačica na studiju Sestrinstva Ivana Živoder, dipl.med.techn. te predstavnik osnivača, varaždinski dogradonačelnik Vjeran Radelić.

Komentari