Grad Varaždinske Toplice

Vesela potraga za svetim Nikolom u Dječjem vrtiću „Tratinčica” Varaždinske Toplice

Objavljeno: 08.12.2020. 17:59

Zadnja izmjena: 08.12.2020. 18:06

U Dječjem vrtiću „Tratinčica” Varaždinske Toplice obilježen je blagdan svetog Nikole. 

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije sv. Nikola ove godine nije prošetao prostorijama vrtića, već su ga djeca iz svake odgojne skupine zasebno, vođena velikim pismom i skrivenim porukama, tražila po vrtiću. Nakon svih zadataka koje su redom rješavali, pronašli su skrivene darove i samog sv. Nikolu. 

- Zahvaljujemo od srca svim dragim prijateljima Tratinčice, našim darežljivim donatorima koji su sudjelovali u punjenju vrećice svetog Nikole te su tako djeci zaista omogućili dan za pamćenje – poručila je ravnateljica DV "Tratinčica" Linda Novačić.

Iako ove godine epidemiološke mjere ne dopuštaju da se blagdan svetog Nikole, ali i nadolazeći božićni i novogodišnji blagdani obilježe na uobičajen način, u Gradskoj upravi trude se da se duh Adventa i Božića osjeti u Varaždinskim Toplicama.

- Iako su teška vremena, djeca moraju imati svog svetog Nikolu i moraju imati svoj Božić. Riječ je o najljepšem dobu godine koji djeci ostaje dugo u sjećanju. Na ovaj način želimo da i ova 2020. ostane mališanima u sjećanju kao godina zajedništva, brige koju smo vodili jedni o drugima i nadi da će sve ovo uskoro proći – poručila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

 

 

Komentari