104. brigada dobiva svoju ulicu

Veterani dragovoljci domovinskog rata iz Maruševca u Pakracu su odali počast poginulim braniteljima

Objavljeno: 01.01.2017. 20:46

Foto: Udruga veterana dragovoljaca domovinskog rata Maruševec

Prigodno, povodom 25. godišnjice pogibije svog zapovjednika Ivana Sokača i dvojice njegovih suboraca Juraja Brlenića i Slavka Smiljana, pedesetak sudionika operacije „Alfa 91“ i članova Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata iz Maruševca proteklog su tjedna posjetili Pakrac.

Članovi udruge su tako prvi put, zajedno sa svojim pakračkim suborcima, odali počast svim poginulim braniteljima Pakraca, Lipika i drugih mjesta tog dijela Zapadne Slavonije.

Varaždinski branitelji Pakraca tom su prilikom obišli i neka mjesta na prvoj crti nekadašnje bojišnice, a na spomen obilježjima poginulim pripadnicima 104. brigade položili su cvijeće i zapalili svijeće, te se podsjetili na tragične dane njihova stradavanja.

Počast poginulima  odala je i gradonačelnica Pakraca, Ana-Marija Blažević. Tom prilikom gradonačelnica je, uz zahvalnost na žrtvi poginulih i ranjenih, posebno zahvalila Varaždincima na velikoj pomoći i hrabrosti kojom su zajedno s drugim postrojbama i domaćim snagama uspjeli obraniti njihov grad i cijelu zapadnu Slavoniju.

Gradonačelnica je, također, prihvatila i inicijativu bojnika Vladimira Leskovara iz ratnog zapovjedništva 104. brigade HV  da se jedna ulica u gradu Pakracu nazove imenom te brigade.

Komentari