virtualne mobilnosti

VI. osnovna škola Varaždin sudjelovala u dva Erasmus+ projekta

Objavljeno: 18.03.2022. 09:15

Zadnja izmjena: 18.03.2022. 09:15

U protekla dva tjedna, 6. osnovna škola Varaždin sudjelovala je u 2 virtualne mobilnosti u sklopu 2 Erasmus+ KA2 projekta.

Domaćin virtualne mobilnosti bila je zemlja partner Češka u sklopu projekta "SHARE Cultures". U mobilnosti su sudjelovali ravnatelj Mario Stančić, učiteljice Tina Ivčić, Martina Špičko i Karmen Holenda te devetero učenika. Učenici su imali prilike razvijati komunikacijske vještine na engleskom jeziku, upoznati češku kulturu te steći nova prijateljstva što su i glavni ciljevi projekta.

U sklopu projekta "Breaking Barriers" održala se virtualna mobilnost u kojoj je domaćin bila Švedska. Učenici su uživali u raznovrsnim aktivnostima koje su bile usmjerene prema ravnopravnosti spolova što je jedna od glavnih tema ovog projekta. Plesalo se, pjevalo, izrađivale su se narukvice prijateljstva, radili švedski kolačići. Sudjelovalo je 11 učenika, ravnatelj Mario Stančić te učiteljice Tina Ivčić, Zdenka Šopar i Aleksandra Oreški.

- Sudjelovanjem u Erasmus+ projektima učenici obogaćuju svoja znanja o različitim kulturama, razvijaju svoje komunikacijske vještine na engleskom jeziku, ruše predrasude te sklapaju nova prijateljstva - navode iz škole.

Komentari