VIDEO/FOTO: Toplički osnovnoškolci priredili predstavu te isprobali 'pametnu ploču'

galerija-images/toplice pametna ploca

Objavljeno: 11.02.2015. 16:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

U Osnovnu školu Antuna i Ivana Kukuljevića ovih je dana stigao vrlo vrijedan dar za njihove učenike.

Iz Središnjice za školstvo u inozemstvu, iz njemačkog Koelna stigla je 'pametna ploča' koju toplički osnovnoškolci koriste već punom snagom. 

Budući da su danas u Varaždinskim Toplicama gostovali Thorsten Reiter, koordinator za Njemačku jezičnu diplomu i Gertrud Rehner-Braisch, savjetnica za njemački jezik u Varaždinu, učenici su im tom prigodom priredili predstavu kako bi izrazili zahvalu za tako vrijedan poklon. Sama predstava bila je u cijelosti na njemačkom jeziku, a na njoj su nastupili svi uzrasti učenika, od prvog do osmog razreda.

Nakon predstave se Thorsten Reiter obratio prisutnima i zahvalio na prijemu te izrazio zadovoljstvo ovakvom suradnjom.

- Zahvalan sam što njemački jezik može napredovati u ovoj školi preko nove opreme i nadam se da će se tradicija učenja njemačkog jezika nastaviti i dalje - izjavio je Thorsten Reiter

Učitelji, učenici i njihovi gosti su potom krenuli prema učionici kako bi im se prezentirao rad na 'pametnoj ploči' čija se vrijednost procjenjuje na oko 25.000kn.

Ovakav način rada sa učenicima vidno povećava njihovu koncentraciju i uključenost, a što je najbolje, takva ploča se može koristiti i u sklopu svih ostalih predmeta koji se nalaze u njihovom kurikulumu.

Ravnateljica škole Goranka Štefanić, koja ujedno i obnaša dužnost gradonačelnice Varaždinskih Toplica, izjavila je za eVaraždin da je u planu ove škole nabavka još nekoliko 'pametnih ploča' kako bi se dodatno olakšao rad s učenicima i unaprijedio rad u školi.   

Kao zanimljivost možemo spomenuti i to da se na tek nekoliko metara od spomenute učionice nalazi i ona iz 1900. godine, što dokazuje da ova osnovna škola itekako brine o svojoj tradiciji i naslijeđu. 

 Kako je to sve izgledalo, pogledajte u našem videu i fotogaleriji:

{gallery}toplice pametna ploca{/gallery}

 

 

 

Komentari