"bregi zagorski"

VIDEO Pogledajte kako lepoglavski band praši blues na zagorskom usred Memphisa!

Objavljeno: 17.02.2017. 09:42

Zadnja izmjena: 17.02.2017. 09:49

Ovih je dana na prestižnom natjecanju Blues Challenge u Memphisu - jednom od središta američke popularne glazbe - sudjelovao i Tomislav Goluban Band. Vođa sastava je iz Zaboka, ali su zato svi dečki u bandu iz Lepoglave.

Uz Tomislava Golubana nastupili su Vjekoslav Geček, Hrvoje Funda, Krunoslav Zver i Dragutin Hojsak.  Osim plasmana u četvrtfinale natjecanja - što je ogroman uspjeh za band s ovih prostora - naši su bluzeri oduševili Amere i svojim pjesmama koje su izveli na zagorskom. Odjeveni u tradicionalnu lepoglavsku odjeću - koju su im nabavili Franjo Geček i KUD Pušlek - naši Zagorci prašili su Down by the Riverside na lijepom lepoglavskom, što su prepjevali kao Bregi zagorski.

'A band from Croatia'

- Nitko se drugi to nije usudio. To nije etno, nego blues natjecanje. Ali mi smo htjeli biti originalni. - izjavio nam je Tomislav Goluban

Publika je to iznimno dobro prihvatila tijekom sva tri njihova nastupa - od kojih je najupečatljiviji bio onaj u klubu još živuće rock legende Jerry Lee Lewisa. Naučili su čak i ime kraja odakle je došao band - Zagorje! 

- A najveća nam je počast bila kad su dečki dva dana kasnije otišli u Graceland, grad Elvisa Presleya. Ušli su u trgovinu, a prodavac ih je zapitao: 'Are you a band from Croatia?' - iznosi nam oduševljeni Goluban.

Dijelić njihovog nastupa možete poslušati i sami u ovom video prilogu.

 

Komentari