VIDEO: Ludnica na magNUMu za kraj!

Objavljeno: 01.09.2011. 09:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: magnum

Ovogodišnji extra long Festival mladih magNUM 2011 Lepoglava, u trajanju od čak 35 dana, s preko više od 30 događanja, ušao je u posljednji tjedan održavanja.

Program posljednjeg tjedna počinje u četvrtak, 01. rujna u 21 sat sa predstavom Otplata u kojoj glavni junak Saša, nakon što nesmotreno počini ubojstvo, svjestan da nema izlaza, koristi vrijeme da se oprosti s ljudima koji su mu nešto značili. To ga suočava s njegovom prošlošću i stanjem u društvu koje je i uzrok njegova pada. Ova aktivistička i osvještena predstava uvesti će vas u niz drugih događanja kojima će se obilježiti kraj još jednog uspješno realiziranog Festivala mladih u Lepoglavi.

Izložbu koncertnih fotografija pod nazivom Vidi muziku otvorit će u petak, 02. rujna u 20 sati Nezavisna udruga mladih zajedno s glazbenim portalom Muzika.hr. Predstavit će se fotografije najatraktivnijih koncertnih događanja u Hrvatskoj i inozemstvu u dvadesetak reprezentativnih fotografija.Osmero autora izložbe uhvatilo je u kadru U2, Iggy Pop, Beyonce, Patti Smith, Majke, Gibonni, Psihomodo Pop, Let3 i druge.

U želji da se nastavi dobar primjer iz 2008., magNUM u subotu, 3. rujna na lepoglavske ulice donosi gostovanje grafitera iz Zagreba, Kutine, Sesveta, Garešnice, Siska i Zaprešića, koji će u sklopu Grafiti Jama tijekom dana oslikavati legendarnu kuglanu u centru Lepoglave s ciljem promocije kulture grafita kao urbanog izričaja mladih. Oslikavanjem zapuštenih prostora i površina želi se naglasiti pozitivna strana grafita nasuprot nekontroliranog vandalizma. Nastavkom prve faze grafitiranja pripremit će se temelji za nastavak samog crtanja grafita po gradskim trafostanicama i drugim objektima.

Također, nakon niza predstava i gostovanja širom Hrvatske, ali i izvan nje, članovi varaždinskog lutkarskog studija Krpe i konci svoj novi segment u radu udruge te ujedno i rezultate dosadašnjeg rada, predstavit će i publici Festivala mladih radionicom žongliranja, u subotu od 17 sati. Kreativnu će radionicu voditi Željka Kozulić, predvodnica skupine žonglera udruge Krpe i konci, koja se žonglerstvom bavi već osam godina, a uključiti se mogu svi oni koji žele svladati vještinu žongliranja u tehnici poi, a pritom se i dobro zabaviti.

Posljednjeg glazbeno tematskog vikenda, magNUM završava u rock stilu. U subotu na pozornicu dolaze legendarni zagorski rockeri Zadruga, s nedavno proslavljenom 20. godinom djelovanja, koji će zasigurno prirediti još jednu žestoku i nezaboravnu svirku u Lepoglavi, nizajući hit za hitom, čije stihove rijetko tko ne zna napamet. Naravno, nadamo se i dosad gotovo nezaobilaznoj motornoj pili.

Kao predgrupa Zadrugi nastupit će domaći sastav Gonteri, koji su brojnim nastupima s poznatim imenima hrvatske estrade  stekli status priznatog domaćeg benda, a njihovi nastupi bit će sigurno i ubuduće zamijećeni.

Druženje povodom završetka još jednog magNUM-a obilježit će se u nedjelju, 4. rujna, koncertom mlade lepoglavske grupe Mainstream te projekcijom dokumentarnog filma s ovogodišnjeg festivala, odnosno održanih programa i događanja, čime ujedno završava Festival mladih magNUM 2011., kojim su Nezavisna udruga mladih i Višnjička udruga mladih tokom srpnja, kolovoza i rujna nizom kulturnih događanja obilježile Međunarodnu godinu mladih te Europsku godinu volonterstva.

izvor: lepoglava.net

Komentari