25 sekundi straha

VIDEO: 'NAŠA SU DJECA U OPASNOSTI' Pogledajte kako jure kamioni kroz Jalševec kod Toplica

Objavljeno: 06.02.2018. 14:20

Zadnja izmjena: 06.02.2018. 14:30

Zabrinuti nam je čitatelj poslao video prilog i tekst o problemu koji već godinama brine stanovnike sela Jalševca u okolici Varaždinskih Toplica. U selu raste broj djece, ali su i djeca i mještani u neprestanoj opasnosti.

Osnovoškolci, kao i svi drugi mještani Jalševca su primorani pješice prolaziti do škole, crkve, dućana, igrališa i autobusne stanice po državnoj cesti (razine magistrale) bez ikakvih nogostupa i pješačkih prijelaza.

- Već su se ovdje prije događali nestretni slučajevi na cesti s pješacima, a bojimo se da je pitanje vremena kada će se opet tako nešto dogoditi. - priopćio je čitatelj, dodajući kako su im u Gradu poručili da je cesta državna te da nemaju ništa s tim.

Debelo preko 40 na sat

Video uistinu utjeruje strah u kosti - obratite, primjerice, pozornost na trenutak u 8. sekundi kada kamion projuri dok pokraj ceste stoje majka s djetetom u kolicima. Ili kada kamion juri debelo preko 40 km na sat - koliko je ograničenje brzine. Kako piše čitatelj, lokalne udruge već duže planiraju peticiju za blokadu ceste do konačnog rješenja problema, ali zbog upravo te ceste koja je na državnoj razini zakonski to nije jednostavno organizirati. 

- Pitanje je vremena kada će se desiti nesretni slučaj zbog ovakve sramotne infrastrukture. - stoji u tekstu. Uostalom, i sami pogledajte video pa vidite što to plaši mještane Jalševca. I nadamo se da će se ovi problemi nekako riješiti u najskorije vrijeme i da se neće dogoditi nesreća.

 

Komentari