"želimo olakšati ljudima"

VIDEO: Općina Petrijanec danas će uživo iz župne crkve prenositi misu

Objavljeno: 21.03.2020. 17:54

Zadnja izmjena: 24.03.2020. 10:13

Sukladno mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite, Hrvatska biskupska konferencija donijela je odluku kojom se do daljnjega obustavljaju sve svete mise, slavlja sakramenata te svi drugi događaji u sklopu Crkve. Kako bi vjernicima općine Petrijanec bilo omogućeno praćenje misnog slavlja, Općina je osigurala live stream iz župne crkve sv. Petra i Pavla...

Sveta misa održat će se u nedjelju, 22. ožujka 2020. godine s početkom u 11:00 sati. Prijenos će se odvijati preko YouTube kanala, a link će biti dostupan na Facebook stranici Općine. Misu će predvoditi velečasni Ivan Sakač, a besplatan live prijenos misnog slavlja Općina Petrijanec organizirala je u suradnji s tvrtkama Info „M” računala i Max media.

"Brinemo za zdravlje i želimo olakšati ljudima"

– Odlučili smo organizirati prijenos za sve naše vjernike kako bi svi mogli prisustvovati misnom slavlju, a poštujući odluke nacionalnog Stožera i Hrvatske biskupske konferencije. U suradnji sa našim župnikom Sakačom htjeli smo omogućiti svima praćenje mise i vrlo brzo smo sve dogovorili sa našim tehničarima i tvrtkama. Znamo da na našem području ima mnogo vjernika koji redovito odlaze u crkvu pa im na ovaj način želimo olakšati ovu situaciju u kojoj smo se kao zemlja, ali i kao cijeli svijet našli. Samim time potičemo građane da ne izlaze iz svojih kuća te da kontakte s drugima svedu na minimum i to je bio prvenstveni cilj ovog prijenosa, a sve naravno u cilju očuvanja zdravlja svih nas – poručio je načelnik Petrijanca Željko Posavec.

Komentari