svečana sjednica

Foto - Općina Vidovec slavi svoj dan: 'Posljednih pet godina dobili smo puni zamah u razvoju'

Kako je tom prilikom rekao načelnik Općine Bruno Hranić, Općina Vidovec je u posljednih pet godina dobila 'puni zamah' u razvoju komunalne i društvene infrastrukture....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.06.2022. 20:11

Zadnja izmjena: 17.06.2022. 20:21

Općina Vidovec slavi svoj dan, a svečana sjednica Općinskog vijeća prilika je da se općinska vlast osvrne na realizirane projekte, ali i da se najave novi.

Kako je tom prilikom rekao načelnik Općine Bruno Hranić, Općina Vidovec je u posljednih pet godina dobila 'puni zamah' u razvoju komunalne i društvene infrastrukture.

- Preko 110 milijuna kuna je u Općini Vidovec uloženo u komunalnu i društvenu infrastrukuru, a najbitniji su nam mali ljudi. Krećemo od izgradnje vrtića, škola i produženog boravka i tu ulažemo gotovo pola općinskog proračuna, preko 4 milijuna kuna. Pokrenuli smo projekt potpore mladim obiteljima za pomoć u izgradnji ili dogradnji stambenog prostora kako bi ostali živjeti u našoj općini - rekao je Hranić između ostalog.

Hranić je rekao kako u narednom razdoblju slijedi izgradnja sportsko-društvenog centra u Nedeljancu, protupožarnog centra, dok se u Vidovcu radi na projektnom dokumentaciji izgradnje novog centra gdje bi iza općinske zgrade trebao niknuti novi kompleks.

' Veseli me aglomeracija i brza cesta'

Ispred Varaždinske županije sjednici je nazočila zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Veseli me da se planira puno investicija, da se kontunuirano ulaže i gradi i to nam daje sigurnost da će se dići standard života te da će ovo biti mjesto gdje će svi željeli živjeti. Veseli me posebno realizacija aglomeracije u iznosu od 55 milijuna kuna te najava izgradnje brze ceste koja velikim djelom u prvoj fazi prolazi kroz Vidovec gdje će se rasteretiti promet i povećati sigurnost - rekla je Zagorec.

Komentari