Vidovec Bios osvojio bod na teškom gostovanju u Kaštelima

Objavljeno: 17.02.2013. 22:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Dina Vinceković

Rukometaši Vidovec Biosa stigli su do važnog boda na gostovanju u Kaštelima. Iako su nekako bili bliže pobjedi, no na kraju su zadovoljni i jednim bodom s teškog terena u Kaštelima...

Utakmicu u Kaštelima, rukometaši Biosa shvatili su vrlo ozbiljno i čak i izostanci važnih igrača (Sršen, Težak, Marčec) nisu ih pokolebali u naumu da naprave dobar rezultat.

Susret je počeo u izjednačenom ritmu, a Vidovec Bios je ponovno igrao odličnu obranu, kao i na posljednjim utakmicama. Uz to je na golu bio vrlo raspoložen Tomislav Balent (ukupno 15 obrana).

Domaćin u posljednji dio prvog susreta ulazi s vodstvom 10:9, ali s četiri uzastopna gola, Vidovec Bios ima tri gola odmora na poluvremenu.

U pet minuta nastavka stižu i do četiri gola prednosti, no to je bilo i najviše na susretu. Domaćin se vreća u susret, a tomu su pripomogla i brojna isključenja Vidovec Biosa, koji su u nastavku čak 10 minuta igrali s čovjekom manje, naspram samo 4 domaćina.

Kaštelani se vraćaju u susret, kod rezultata 13:17 rade seriju od 5:0 i vode. Do kraja utakmice gledamo utakmicu gol-za-gol, gdje niti jedna ekipa nije imala prednost veću od jednog gola.

Dvije i pol minute prije kraja Mario Breljak pogađa za vodstvo 25:24 Vidovec Biosa, a Kaštelani već u idućem napadu poravnavaju. Potom opet Bios ima napad, no šut inače odličnog Jeftića (šut 6/8), Družijanić brani.

U posljednjem napadu, koji je trajao gotovo jednu minutu, domaćin pokušava sve, ne bi li stigao do pobjede, no čvrsta obrana nije dopustila da se zatrese Balentova mreža.

-Maksimalno smo pristupili u ovoj utakmici. Željeli smo ta dva boda, ali smo na kraju sretni i s jednim bodom – ističe trener Vidovec Biosa Alan Belko.

Osim Jeftića, najveći doprinos u napadu dali su Vidaček i Peček sa pet golova, ali prije svega treba istaknuti odličnu igru u obrani, koja je bila najveća snaga vidovečkih rukometaša.

-Pokazali smo da funkcioniramo kao kolektiv, ostavili smo srce na parketu, borili se do zadnjega atoma snage, što je najvažnije, uoči nadolazećih susreta – ističe Belko.

Već u subotu, na „meniju“ je nova rukometna poslastica u Vidovcu. U goste rukometašima Biosa stiže trenutno možda i najsnažnija momčad lige, koja je pobijedila u ovom kolu i Karlovac, drugoplasirani Poreč.

Marina Kaštela – Vidovec Bios 25:25 (10:13).

Marina Kaštela – Pepur, Zebić, Ilić, Šimović, Topić 3, Ševo 4, Dželalija 2, Javorčić 1, Babić 1, Bujas 5, Kvesić, Jukić, Milković 4, Družijanić (10+0 obr.), Vukić, Nenadić 5.

Vidovec Bios – Grd, Dobovičnik, Peček 5, A. Melnjak, Jefić 6, Svetec, Vincek 1, M. Melnjak, Vidaček 5, Breljak 2, Lovrenčić 2, Turković 1, Balent (14+1 obr.), Mišković 3(2), Herman.

 

Komentari