Rukometaši Vidovca ostvarili su veliku pobjedu te se plasirali u završnicu županijskog kupa, nakon velike borbe s rukometašima Ivančice.

Lider druge lige sjever dočekao je jedno od vodećih ekipa 1. HRL Ivančicu iz Ivanca. Ivančani su u Vidovec stigli bez najvažnijeg igrača Marka Gotala. S druge strane je za domaćina Boris Vujović uspio braniti tek 15-ak minuta. Ruka nije više izdržala, no unatoč tomu, domaći rukometaši su odlično otvorili susret, povevši 7:3 već u 8. minuti, činilo se da će puno lakše i u nastavku susreta.

Potom su imali i vodstvo 13:9, a Benko brani dva uzastopna sedmerca, no domaći to nisu uspjeli «kapitalizirati». Nervoza je ipak učinila svoje i domaći rukometaši su dopustili upornim Ivančanima da se vrate u susret, a pogotkom sa zvukom sirene Pečeka, na odmor se otišlo rezultatom 14:14.

Vidovec BIOS bolje otvara nastavak susreta, s tri uzastopna pogotka, odlaze na 17:14, Turković je bio najopasniji igrač vidovečkih rukometaša, dok je s druge strane mladi Luka Lančić odlično dirigirao napadom Ivančice, koja se cijelo vrijeme držala blizu iskusnijim Vidovčanima.

Na kraju je Vidovec ipak slavio, iako je za susretu dvaju susjednih i prijateljskih klubova, bilo previše grubosti i nervoze. Rezultiralo je to s čak 12 isključenja, po šest na svakoj strani.

A domaćin je bio spreman za ovakav rasplet, već su i osvanuli plakati, koji najavljuju finale kupa. Pisalo je na njima već Vidovec BIOS – Varteks Di Caprio, iako susret u Trnovcu nije niti počeo u tim trenucima. No na kraju je i Varteks pobijedio u Trnovcu s deset golova razlike, iako im nije bilo jednostavno, poluvrijeme je okončano bilo tek s tri gola u korist varaždinskih rukometaša.

Na kraju je momčad Željka Golika odnijela pobjedu u Trnovcu, stoga će u finalu biti trenutno dvije najsnažnije momčadi Varaždinske županije: Vidovec BIOS – Varteks Di Caprio, u petak u 18:00 u Vidovcu.

Vidovec BIOS – Ivančica 27:23 (14:14)

Vidovec.Dvorana OŠ Vidovec. Gledatelja: 300. Suci: Magić (Trnovec Bartolovečki) i Medved (Varaždin). Nadzornik: Miodrag Peković (Varaždin).

Vidovec BIOS: Benko, Dobovičnik 2, Kežman, Brkinjač 1, Svetec, Brezić, N. Melnjak, M. Melnjak 3(2), Jergan, Breljak, Vujović, Lovrenčić 7, Malner 5(2), Golub 4, Turković 6. Trener: Zvonimir Melnjak.

Ivančica: Matučec, Kelemen, T. Gotal 1, Žimbreg 1, Lančić 6, Kušen 1, Zujić 1, Putarek 4, Ivanušić, Brezovec, Štefičar 5, Mateša, Sever, Peček 5(1). Trener: Vladimir Ljubić.

Sedmerci: Vidovec BIOS 6(4); Ivančica 3(1). Isključenja: Vidovec BIOS 12 minuta (Dobovičnik 2+2, Brkinjač 2, Lovrenčić 2+2, Golub 2), Ivančica 12 minuta (T. Gotal 2+2, Zujić 2, Putarek 2+2, Peček 2).

Komentari

16.12.2010. 16:01h Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: eVarazdin