Dobrovoljno vatrogasno društvo Vidovec i ove je godine organiziralo javnu vježbu kojom je pokazana osposobljenost vatrogasaca u intervenciji  izlijetanja osobnog vozila s kolnika  i pružanje pomoći unesrećenima. 

Osim društva organizatora, u vježbi su sudjelovali DVD Nedeljanec-Prekno i DVD Tužno.  Tijekom vježbe članovi DVD-a Vidovec razrezali su drvo koje je palo na vozilo, a po izvršenoj stabilizaciji vozila pristupilo se oslobađanju unesrećenog iz vozila uz pomoć hidrauličnog alata. Nakon obavljenog spašavanja simulirano je  zapaljenje vozila, nakon čega je zapovjednik VZO Vidovec Zdenko Buhin pozvao DVD Nedeljanec-Prekno i DVD Tužno da pristupe gašenju vozila pjenom. Vježbi je prisustvovao zamjenik načelnika i zapovjednik stožera civilne zaštite Općine Vidovec Dubravko Zavrtnik koji je pohvalio rad vatrogasaca, njihovu spremnost na intervenciju, ali i samu vježbu.

Korak u usavršavanju

Ova vježba samo je stepenica više u usavršavanja operativaca DVD-a Vidovec kao i rezultat uvježbavanja na taktičnim vježbama u sklopu Vatrogasne škole Zagreb. U sklopu iste, operativci DVD-a Vidovec su uvježbavali gašenje požara zatvorenog prostora, gašenje vozila, izvlačenje unesrećenog iz vozila pomoću hidrauličnog alata, gašenje zapaljivih tekućina te gašenje osobe. Vježbe su se odvijale uz stručan nadzor vatrogasnog instruktora Dubravka Regovića, koji je također bio prisutan na javnoj vježbi. DVD Vidovec krajem godine planira treći odlazak u Zagreb radi dodatnog usavršivanja svojih operativnih vatrogasaca. 

Ključne riječi: Vidovec, vidovec,

Komentari

05.07.2019. 10:10h Zadnja izmjena: 05.07.2019. 10:11