održive zelene tehnologije

Vidovec ima prvu solarnu autobusnu nadstrešnicu u županiji, a postavljene i solarne klupe u Nedeljancu

Objavljeno: 10.11.2016. 16:24

Zadnja izmjena: 10.11.2016. 16:30

U naselju Vidovec jučer je u poslijepodnevnim satima postavljena solarna autobusna nadstrešnica, dok su ispred Područne škole u Nedeljancu i NK Tužno postavljene solarne „EASYTAB“ klupe. Općina Vidovec okrenula se održivom razvoju i korištenju održivih zelenih tehnologija, a novim projektima kontinuirano unapređuje kvalitetu života svojih mještana.

Ukupna vrijednost ove dugotrajno isplative investicije iznosi oko 110.000 kuna. Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, inače član Predsjedništva Odbora regija EU te politički koordinator Europske pučke stranke za ENVE povjerenstvo , u svom radu u Briselu, poseban je naglasak stavio upravo na područje zaštite okoliša, klimatskih promjena i energije, stoga nije ni čudno što u projektima Općine Vidovec planira i primjenjuje pametnu tehnologiju te solarna i energetski učinkovita rješenja.

- Danas je u EU veliki naglasak stavljen na zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a Općina Vidovec želi i može održati korak s aktualnim europskim trendovima. Potpuno autonomna Energomobil autobusna nadstrešnica koja je postavljena na autobusnom stajalištu u Vidovcu, prva je solarna autobusna nadstrešnica u Varaždinskoj županiji i u ovom dijelu Hrvatske - istaknuo je načelnik te dodao kako je ona namijenjena olakšanju svakodnevnog putovanja mještana, a daje im i mogućnost punjenja mobitela i tableta te korištenja WiFi-a .

- Solarne „EASYTAB“ klupe u Nedeljancu i Tužnom, omogućit će našim učenicima, ali i svim drugim mještanima, da uz razgovor i odmaranje ujedno mogu i puniti svoje mobilne uređaje, a također će imati i HotSpot zonu za besplatno korištenje interneta. Uz sve navedeno, važno je istaknuti kako su ovi proizvodi u potpunosti osmišljeni i proizvedeni u Hrvatskoj – zaključio je Hranić.

Komentari