među prvima u zemlji

VIDOVEC Općina i Porezna se povezale elektronički, a mještani sve mogu riješiti na jednom mjestu

Objavljeno: 06.03.2017. 13:31

Zadnja izmjena: 06.03.2017. 13:32

Foto: Općina Vidovec

Općina Vidovec ovih je dana među prvima u Hrvatskoj počela koristiti sustav za razmjenu podataka o dohocima i primicima, poznatiji pod nazivom EDIP sustav, a kako bi svojim žiteljima omogućila brže obavljanje poslova na jednom mjestu.  

Načelnik Bruno Hranić, na čiju je inicijativu pokrenut postupak za uvođenje programa EDIP , izrazio je veliko zadovoljstvo primjenom istog te napomenuo kako je korištenjem EDIP sustava Općina uspostavila elektroničku komunikaciju s Poreznom upravom čime mještani više ne trebaju odlaziti u Poreznu upravu po potvrde o visini prihoda, izdvajati dodatna sredstva za autobusnu kartu i sl.  dok traže ostvarenje prava iz općinskog proračuna, već sve to mogu obaviti na jednom mjestu u Općini Vidovec.  

EDIP sustav koristi se isključivo za potrebe ostvarenja prava u Općini Vidovec bilo po osnovi socijalnih potpora, stipendija, jednokratnih pomoći ili plaćanja obveza prema Općini.

Program EDIP iniciran je od strane Udruge općina u RH i Udruge gradova te ga mogu koristiti sve općine i gradovi na području Republike Hrvatske u cilju smanjenja administrativnih prepreka kojima su stanovnici i jedinice lokalne i regionalne samouprave dosad bili izloženi. 

Komentari