Vidovečki DVD proslavio 125 godina postojanja

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 20.02.2015. 21:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: DVD Vidovec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vidovec svečano je obilježilo 125. godišnjice postojanja i djelovanja.

Sve je započelo postrojavanjem vatrogasaca iz 22 dobrovoljna vatrogasna društva iz Varaždinske županije, grada Zagreba, Gotalova, Slovenije, te Pirovca.  Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić predao je ključeve novonabavljenog navalnog vozila predsjedniku DVD-a, Božidaru Plečko, a blagoslovio je ga je velečasni Dragutin Bogadi.

Povodom 125. obljetnice Društva vidovečki vatrogasci uručili su više desetaka priznanja i  zahvalnica zaslužnim pojedincima, ustanovama i vidovečkim udrugama, kao i vatrogasnim društvima. Spomenice Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za tri desetljeća u Društvu primili su Vid Kukec i Krešimir Franjo Šenjug, a posthumno je diploma Hrvatske vatrogasne zajednice za 70 godina provedenih u DVD-u dodijeljena Stjepanu Kovačiću, koju je primila kćerka Nadica Papec.

Poseban ponos DVD-a Vidovec su natjecateljske desetine, koje su sudjelovale na 19 različitih natjecanja, te osvojile 21 pehar, od kojih su 2 prijelazna.

Vidovečki vatrogasci veliku pažnju posvećuju i obrazovanju članstva pa je tako u proteklom razdoblju uspješno neki oblik školovanja i osposobljavanja završilo 14 vatrogasaca.

Komentari