"Vijeće se ne prenosi jer još pregovaramo s medijima"

Objavljeno: 31.01.2011. 16:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Nakon što su se na jutrošnjoj konferenciji za novinare HNS-ovci obrušili na gradonačelnika Ivana Čehoka i aktualnu gradsku vlast zbog ukidanja izravnog prijenosa sjednice Gradskoga vijeća na VTV-u, o navedenom se očitovao i gradonačelnik Ivan Čehok.

Podsjetimo, HNS-ovci su optužili Čehoka kako ukidanjem prijenosa sjednica Gradskog vijeća provodi medijski teror, uskraćujući građanima pravo na informaciju o tome što radi gradska vlast.

> > HNS: Gradonačelnik provodi medijski teror

- Vijećnici HNS-a na svojoj su konferenciji za novinare iznijeli netočan podatak o tome da sam ja odlučio hoće li se ili neće prenositi sjednica Gradskoga vijeća. Točno je da se prijenosi sjednica Gradskog vijeća plaćaju u skladu s ugovorom između Grada i VTV-a i da nigdje u proračunu nema posebne stavke za tu svrhu. Budući da za ovu godinu, ne samo s VTV-om nego ni s bilo kojim drugim medijem, nisu još zaključeni godišnji ugovori o informiranju, nego se o njima pregovara, VTV nije prenosio sjednicu. S druge strane, sjednice Gradskoga vijeća postaju sve duže, traju cijeli dan i to nosi nove troškove o kojima će se morati voditi računa u pregovorima i ugovaranju. Umjesto izravnoga prijenosa, emitirana je reportaža u kojoj su prenesene najvažnije informacije sa sjednice - istaknuo je Čehok.

Dodao je da ga čudi stav vijećnika HNS-a koji traže od Grada da se prenose cijele sjednice, ali to istodobno ne čine u Županiji gdje ta stranka obnaša vlast.

- Nakon što se utvrde međusobna prava i obveze između Grada Varaždina i VTV-a, gradonačelnik će informirati predsjednika Vijeća o konkretnim uvjetima pod kojima je moguće i dalje izravno prenositi sjednice Gradskoga vijeća - poručuju iz Grada.




Komentari