Sramotno poticanje na nasilje

Vijeće učenika: "Djevojke, i svi ostali učenici moraju shvatiti da šaka nije rješenje za probleme"

Objavljeno: 08.04.2016. 18:41

Zadnja izmjena: 08.04.2016. 18:46

Foto: Vijeće učenika

Na nemile događaje koji su se dogodili na Starom gradu priopćenjem je danas regiralo i Vijeće učenika Varaždinske županije. na to ih je potaknulo, navode, “nasilje koje se proteklih dana zbilo između učenica Srednje strukovne škole Varaždin“...

Prema onome što smo mogli vidjeti iz medija i video zapisa koji je objavljen na internetu, između učenica Srednje strukovne škole Varaždin dogodio se fizički obračun popraćen vrijeđanjem, ističu u priopćenju.

Dodaju kako “žele izraziti veliko nezadovoljstvo i negodovanje zbog nastale situacije. Fizičko nasilje nikada ne može biti rješenje za probleme koje tište učenike. Također, žalosti nas činjenica da su učenici umjesto prekida incidenta poticali djevojke na nastavak nasilja. Želimo naglasiti kako postupci pojedinaca nisu pravilo i kako na mlade ljude nakon ovog incidenta ne treba gledati kao na vandale“, navode u priopćenju.

"Postoje civiliziraniji načini rješavanja problema"

Ističu kako je “u ovom slučaju, važno je naglasiti da se učenici ne mogu potpuno sami suprotstaviti nasilju“.

- Na odraslima je, roditeljima, nastavnicima, stručnjacima da postanu svjesni ovog ozbiljnog problema i ne dopuste da se nasilje koje ostavlja posljedice na razvoj djece i mladih tolerira nereagiranjem ostalih članova društva te predstavnika za to zaduženih službi – upozoravaju.

Dodaju kako žele javno apelirati da je došlo vrijeme da se prevladaju posljedice koje stvara nasilje, “da pošaljemo jasnu poruku javnosti kako nasilje nije adekvatan odgovor na mladenačke probleme“.

-  Nadamo se da će djevojke, ali i svi ostali učenici nakon ovog incidenta shvatiti kako šaka nije rješenje i da postoje civiliziraniji načini rješavanja problema. Pozivamo sve učenike koji imaju probleme da se obrate ljudima u institucijama, a mi kao Vijeće učenika Varaždinske županije uvijek smo tu za njih i stojimo im na raspolaganju – zaključuju.

Komentari