Općina Gornji Kneginec

Vijećnici Gornjeg Kneginca prihvatili akcijski plan strategije razvoja urbanog područja Varaždina

Objavljeno: 27.06.2023. 10:57

Zadnja izmjena: 27.06.2023. 12:28

Općinsko vijeće Općine Gornji Kneginec u ponedjeljak je  dalo mišljenje na konačni Nacrt Strategije razvoja urbanog područja Varaždin za razdoblje 2021. – 2027. godine te prihvatilo konačni Nacrt Akcijskog plana Strategije razvoja urbanog područja Varaždin za razdoblje 2021. – 2027. godine. 

Strategija urbanog područja Varaždin definira razvoj Urbanog područja Varaždin koji obuhvaća četiri grada i 11 općina sa zajedničkim ciljem provedbe projekata putem EU fondova, navodi se u priopćenju Općine Gornji Kneginec. Tako bi za građane Općine Gornji Kneginec bila ključna tri strateška projekta koja su uvrštena u Akcijski plan. 

Prvi je projekt Regionalnog centra za predinkubaciju u pametnoj industriji prema kojemu bi Općina Gornji Kneginec Fakultetu informatike i organizacije (FOI) dala na korištenje općinske prostorije u Turčinu nakon nadolazećeg preseljenja. FOI bi tako na jednom mjestu institucionalno ojačao aktivnosti ranog prepoznavanja i razvoja inovativnih poduzetničkih ideja, razvoju digitalnih i poduzetničkih znanja i pametnih tehnologija, dodaje se.  Drugi projekt vezan je uz opremanje prometnica LED rasvjetom, dok je treća inicijativa realizacija projekta „Sunčane šetnice“ koja bi se izgradila u Turčinu, navodi se u priopćenju.

Vijećnici su prihvatili i Program potpora u poljoprivredi na području Općine Gornji Kneginec za razdoblje od 2023. do 2025. godine, kojim se uvode potpore male vrijednosti za poljoprivrednike s prostora općine koji imaju upisana poljoprivredna gospodarstva u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva. 

Između ostalog, Općinsko vijeće ove godine odlučilo je nagradu za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec u zemlji i svijetu dodijeliti Biciklističkom klubu Kneginec iz Donjeg Kneginca, a nagradu za životno djelo Đuri Keretiću iz Varaždin Brega koji je bio prvi načelnik Općine Gornji Kneginec.

 

Komentari