općina donja voća

Vijećnici iz Donje Voće odrekli se naknada i zajedno kupili vanjski defibrilator

Objavljeno: 09.01.2023. 08:28

Zadnja izmjena: 09.01.2023. 08:28

Vijećnici Općinskog vijeća Donja Voća odrekli se svojih naknada od početka svog mandata te prikupljeni iznos od 20.000,00 kn preusmjerili na kupnju AVD uređaja, vijest je koja dolazi iz Općine Donja Voća.

AVD uređaj (automatski vanjski defibrilator) postavljen je ispred Općinske zgrade, najfrekventnije mjesto u općini gdje se uz zgradu Općine nalazi i zgrada Doma zdravlja te pošta. Uređaj može upotrijebiti bilo tko, u slučaju nužde, budući da uređaj vrlo jednostavan za korištenje i posjeduje glasovne upute te je potpuno siguran je neće dozvoliti defibrilaciju osim u slučaju kada je 100% sigurno da je unesrećeni u takvom stanju da mu samo defibrilacija može spasiti život.

Dakle, s AVD-om se može samo pomoći, a nikako naštetiti. Uređaj spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobama sa srčanim zastojem. Za njih AVD predstavlja najbolji lijek, a srce se zbog električnog šoka može ponovno pokrenuti i život osobe može biti spašen. Korist postavljanja ovakvog uređaja je od izuzetne važnosti za sve mještane, ali i posjetitelje te će se uskoro organizirati i predavanje primjene uređaja.

Komentari