grad novi marof

Vijećnici Novog Marofa dali suglasnost za ulaganje Planinarskog društva Grebengrad

Objavljeno: 01.07.2022. 09:58

Zadnja izmjena: 01.07.2022. 09:58

Gradsko vijeće Novog Marofa na sjednici je dalo suglasnost za provedbu ulaganja "Izgradnja potpornog zaštitnog zida i nadstrešnice pomoćne građevine Planinarskog doma" ukupne vrijednosti 238,6 tisuća kuna.

Naime, riječ je o projektu koji Planinarsko društvo Grebengrad Novi Marof prijavljuje na natječaj LAG-a Prigorje-Zagorje, unutar tipa operacije 2.1.1. "Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, ostalu povezanu infrastrukturu te turističku infrastrukturu". PD Grebengrad obratilo se Gradu sa zamolbom za suglasnost jer se planiraju javiti na natječaj LAG-a.

Gradsko vijeće već je 19. ožujka 2021. dalo suglasnost za provedbu ovog ulaganja, koje je prijavljeno na 3. natječaj. Međutim, taj je natječaj poništen te je raspisan 4. natječaj u kojem je došlo do povećanja iznosa mogućih potpora s 20.000 na 32.500 eura, uz najvišu ukupnu vrijednost projekta povećanu s 100.000 na 250.000 eura s PDV-om. Promjena u intenzitetu potpore je zbog poremećaja na tržištu i povećanja vrijednosti ulaganja.

ITU mehanizam

Također, vijećnici su dali i pozitivno mišljenje na konačni prijedlog Nacrta Komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana Strategije razvoja urbanog područja Varaždin. Grad Novi Marof ušao je u obuhvat većeg urbanog područja grada Varaždina, kao središta urbanog područja.

Ono je formirano zbog mogućnosti korištenja sredstava namijenjenih održivom urbanom razvoju putem integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u financijskom razdoblju 2021.-2027. U postupku izrade Strategije razvoja urbanog područja bilo je potrebno izraditi i donijeti Komunikacijsku strategiju i komunikacijski akcijski plan, na čiji je nacrt Gradsko vijeće Novog Marofa sada dalo pozitivno mišljenje

Komentari