sjednica gradskog vijeća

U Marofu na vijeću utvrđene nove lokacije reciklažnih dvorišta za komunalni i građevinski otpad

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.11.2018. 10:07

Zadnja izmjena: 30.11.2018. 10:10

Članovi Gradskog vijeća Novog Marofa  na održanoj sjednici između ostalog prihvatili su 2 Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Novog Marofa. Prostorni je plan uređenja bio donesen 2002. godine, a izmjene i dopune 2009. godine.

Kako je pojasnio gradonačelnik  Siniša Jenkač, ovim izmjenama i dopunama utvrđene su lokacije reciklažnog dvorišta za komunalni otpad kod autobusnog kolodvora te reciklažnog dvorišta za građevinski otpad zapadno od bivšeg odlagališta Čret. - Predviđeno je i proširenje svih postojećih groblja sukladno potrebama i prostornim mogućnostima kao i proširenje ugostiteljsko-turističke namjene na Grebengradu – rekao je gradonačelnik. 

Na sjednici je Jenkač također podnio izvješće o radu za prvu polovicu godine. Istaknuo je projekte gradnje kanalizacije te izradu projektne dokumentacije za Aglomeraciju Novi Marof, gradnju nogostupa i uređenje nerazvrstanih cesta, kao i gradnju javne rasvjete. Posebno je spomenuo sanaciju odlagališta komunalnog otpada Čret za što je dobiveno bespovratnih 13,3 milijuna kuna, te još 2,5 milijuna kuna za izgradnju reciklažnog dvorišta, a preko Fonda za zaštitu okoliša nabavlja se 3290 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

– Aktualna su i ulaganja u objekt dječjeg vrtića u Novom Marofu, društvene domove Orehovcu, Sudovcu i Završju Podbelskom te u obnovu utvrde Grebengrad, kao i u osnovnu i srednju školu, a izgrađen je novi objekt Centra za socijalnu skrb te objekt bolnice u Novom Marofu – kazao je Jenkač te izvijestio i o izradi Glavnog projekta za gradnju istočne obilaznice naselja Novi Marof, idejnog rješenja za uređenje raskrižja D3 i ŽC 2135, projektne dokumentacije za rekonstrukciju državne ceste D24 Pece-Mađarevo-Novi Marof te idejnog projekta za rekonstrukciju državne ceste D22 Sudovec-Gornja Rijeka.

Vijećnici su donijeli i odluku o otkupu zemljišta za izgradnju groblja u Novom Marofu, a za otkup 35 tisuća četvornih metara u proračunu bi trebalo osigurati 1,76 milijuna kuna, a gradsko vijeće je izabralo sedmero članova Savjeta mladih između 14 kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta.

Komentari