Viktorija Horg ponovo predsjednica Županijske organizacije Mladeži HDZ-a

Objavljeno: 22.07.2014. 07:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HDZ

Dosadašnja predsjednica Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i vijećnica u Skupštini Varaždinske županije, Viktorija Horg, ponovo je dobila povjerenje da u slijedeće dvije godine i dalje vodi Mladež stranke na razini županije.  

U Županijski odbor, najviše tijelo Županijske organizacije Mladeži izabrani su: Maja Bahunek, Igor Borovec, Matej Dvorščak, Tomislav Funda, Dino Geček, Tatjana Gladović, Saša Golubić, Krunoslav Hrastić, Mihael Juriša, Miljenko Kokot, Ivan Kuharić, Emerik Kurelić, Sanja Labaš, Tomislav Lazar, Patricija Matijašec, Ivica Papec,  Aleksandra Patričević, Matija Pavliček, Goran Slavinec, Denis Sremec, Alen Šantavec, Ivan Tuk, Nina Vidović i Sabina Žganec.

Izabran je i novi Nadzorni odbor kojeg čine: Tomislav Plahtarić, Danijel Dušak, Darija  Rogina, Marko Brezovec i Kristijan Škrlec.

U izvješću o radu za protekli mandat Horg je istakla održavanje brojnih humanitarnih akcija:  dobrovoljno darivanje krvi, doniranje Udruge  "Spas", suradnja sa Caritasom, obilježavanje državnih praznike, odlazak u Knin na Dan pobjede i Vukovar na Dan sjećanja, organizirali odlazak na doček  generala Gotovine i Markača, organizirali brojne športske susrete, sudjelovali kod provođenja predizborne kampanje i drugo.

Posebno je istakla sudjelovanje članica i članova na raznim seminarima od Bruxelles, Budimpešte, Sarajeva te posjet Kini s izaslanstvom HDZ-a.
 
- Želim da mladež Varaždinske županije i dalje aktivno djeluje tj. raspravlja o gospodarskim, političkim, društvenim, vjerskim, kulturnim, sportskim i drugim temama i pitanjima,  da zajedno sa ostalim članovima pridonosimo zajedništvu te da ozbiljnim radom, naša stranka postane ta koja će ljudima iz našeg kraja dati vjeru, nadu i odgovore za bolje sutra. HDZ nije samo prošlost ono što je bilo, ona je budućnost, dakle sve što može biti – istaknula je u svom govoru Horg.

Podršku Mladeži pružili su brojni njihovi stariji kolege, članovi Županijskog odbora, predsjednici gradskih i općinskih organizacija te predsjednici stručnih stranačkih povjerenstava. 

- Već sada su mnogi od vas dužnosnici u svojim gradovima i općinama, šalje vas se na seminare, radionice, tribine, političke akademije, a to je tek početak da steknete političko iskustvo. HDZ pod vodstvom predsjednika Tomislava Karamarka vraća se doktrini našeg utemeljitelja dr. Franje Tuđmana, a to su poštenje, marljivost i domoljublje. To krasi naše članove i članice. Bilo je i onih koji se toga nisu pridržavali, pa su sada bivši članovi - istaknuo je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak u svom govoru.

Potvrda da HDZ računa na članove Mladeži je i u broju članova zastupljenih u izvršnoj i predstavničkoj vlasti. Iz redova Mladeži na području Varaždinske županije izabrana su na prošlim lokalnim izborima dva općinska načelnika, tri zamjenika načelnika te sedam gradskih i 25 općinskih vijećnika.

Skup je pozdravio i član Predsjedništva stranke Josip Križanić ističući da je Mladež stranke buduća politička elita Hrvatske.

Komentari