GNK DINAMO - NK VARAŽDIN

VIKTORIJA NA MAKSIMIRU Varaždinci na kraju još dobro prošli na gostovanju u Zagrebu

Objavljeno: 19.12.2020. 18:58

Zadnja izmjena: 19.12.2020. 18:58

U 16. kolu HT Prve lige Dinamo i Varaždin odigrali su susret na Maksimiru. Bila je to prava igra viktorije na varaždinski gol, pa je rezultat po Varaždince moga biti i puno gori. Na kraju pobjeda Dinama 4:0 (2:0).

U susret je Varaždin ušao dosta ofenzivno ali već nakon nekoliko minuta Dinamo preuzima igru i postavlja Varaždin u podređeni položaj. Zaredale su prilike za Zagrepčane, a Horkaš kao na streljani odolijeva do 23. minute kada Oršić preciznim udarcem postiže vodeći gol. Bio je to osmi nudarac na vrata Varaždina, dok je na drugoj strani Livaković bio potpuno besposlen. Igrači Varaždina ne uspijevaju izaći dalje od tridesetak metara od svoga gola, a Dinamo nastavlja s napadima. Petković, nakon malonometne kombinavije u varaždinskom šesnaestercu postiže drugi gol za domaćine u 31. minuti. Prvi udarac prema vratima Dinama upućuje Obregon glavom u 37. minuti, a do kraja poluvremena bio je to i jedini pokušaj Varaždinaca. Velika dominacija Dinama vidljiva je i u statistici, posjed lopte u prvom poluvremenu bio je na njihovoj strani 78 posto, uz 11 udaraca na gol od kojih je šest bilo u okvir.  

Početkom drugog dijela Dinamo ne popušta stisak, a sreća i Horkaš zaslužni su što se rezultat nije promijenio već tada. Varaždin malo aktivniji iz protunapada ali i dalje igra podređenu ulogu na terenu. Rezultat se ipak promijenio u 79. minuti kada Petković postiže gol iz jedanaesterca. Dinamo nastavlja plesti mrežu oko varaždinskog gola i u sudačkoj nadoknadi Hajrović zabija za konačnih 4:0.

Slijedi pet tjedana zimske pauze u kojima će se Varaždin trebati pripremiti i dodatno ekipirati za proljetni dio u kojem ih ponovo očekuje borba za ostanak u društvu najboljih.

Komentari