Vrhunska domaća kapljica

'VINEA 2016': Polusuhi traminac Borščak Senka iz Črešnjeva šampion među vinima

Objavljeno: 02.03.2016. 19:27

Foto: Arhiva eVž

Udruga vinogradara „VINEA“ iz Vinice i Općina Vinica  pozivaju  zainteresirane vinogradarke i vinogradare na otvorenje  Izložbu vina „VINEA 2016“ u subotu,  5. ožujka  u 12 sati . Izložba će biti postavljena u dvorani u zgradi Općine u Marčanu...

Ovogodišnja 16. po redu Izložba koju Udruga već tradicionalno priprema u suradnji sa Općinom Vinica, održava se pod  pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.  

Ove je godine  zaprimljeno 305  uzoraka vina miješanih i sortnih vina. Ocjenjivački sud odradio je važan posao te ocijenio sve zaprimljene uzorke vina. Uzorci vina ocjenjivani su po međunarodno priznatoj Metodi  100 bodova ( službena metoda Međunarodne organizacije za lozu i vino - OIV  i Međunarodnog udruženja enologa –UIOE).  
 
Ocjenjivački je sud  za 33 uzorka dodijelio zlatno priznanje, 95 uzoraka dobilo je srebrno priznanje, 104 uzorka dobilo je brončano priznanje, za 35 uzoraka dodijeljeno je samo  priznanje, dok je 38 uzoraka vina bilo je eliminirano.

Šampion ovogodišnje Izložbe je traminac, polusuhi, berba 2015 sa 88 bodova  izlagatelja Borščak Senka iz Črešnjeva dok su među članovima udruge „Vinea“ šampionom proglašena vina OPG Martinec- Buffet Žućo:  miješano bijelo vino, suho, berba 2015 sa 83 boda i rajnski rizling, polusuho, berba 2015.godine sa 83 boda.  

Sve nagrađene uzorke vina posjetitelji Izložbe moći će kušati , kao i uživati  u ostaloj ponudi nakon  prigodnog programa i otvorenja Izložbe.

Nagrade i diplome svim   sudionicima biti će uručene na Vinskom balu koji će se održati slijedeće subote, 12. ožujka s početkom u 19 sati.

Komentari