VINICA Akcijom 'Zelena čistka' prikupljena su dva velika kontejnera smeća

Objavljeno: 04.04.2017. 17:23

Zadnja izmjena: 04.04.2017. 17:23

Foto: Općina Vinica

Mještani Vinice su i ove godine obilježili nadolazeći Dan planeta Zemlje i to hvalevrijednom akcijom čišćenja okoliša 'Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš' kojoj se pridružila čitava Općina, ali i udruge s njezinog područja.

Akciju je u prijepodnevnim satima u subotu organizirala Općina Vinica zajedno s LU 'Opeka', a ove godine su sudjelovale gotovo sve udruge, vatrogasci i  športski klubovi.

Čistile su se dvije lokacije i to šuma u Gornjem Ladanju (put prema Ladanjskoj Gmajni – lovačka kućica) i divlje odlagalište tzv. Greblica u Vinici. Prikupljena su dva velika kontejnera smeća koje je preuzela Čistoća d.o.o. iz Varaždina, a alarmantna je činjenica da se količine otpada bačene u šume i na druge površine ne smanjuju unatoč organiziranom razvrstavanju i prikupljanju smeća.  

-Zahvaljujemo se svim sudionicima na odazivu, a nesavjesnim i neodgovornim pojedincima koji su i stanovnici drugih općina, poručujem da konačno shvate ozbiljnost nekontroliranog odlaganja otpada u naš okoliš i prestanu to raditi – izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac.

 

Komentari