lijepa gesta

Vinica pomaže stanovnicima potresom pogođenog područja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.01.2021. 10:47

Zadnja izmjena: 13.01.2021. 10:48

Zajedno s udrugama s područja Općine Vinica i svim mještanima dobre volje Općina Vinica uključila se u pomoć stanovnicima potresom pogođenog područja.

Mještani Vinice maksimalno su se uključili u akciju jer se apelu za pomoć odazvalo gotovo 400 domaćinstava koji su od jutra dostavljali prijeko potrebne potrepštine.

- Zahvalu treba uputiti i svim volonterima koji su prikupljali pomoć, a najviše vatrogascima DVD Vinica, DVD Donje Vratno i DVD Gornje Ladanje, članovima udruge mladih UMAMI, KUD-a Vinica, MK Bombelles i svima ostalim dobrim ljudima - poručuju iz Općine Vinica. 

U dogovoru s načelnicom Općine Majur Klementinom Karanović dogovoreno da se svih 10 tona prikupljene pomoći dostavi u Općinu Majur. Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac je sa predstavnicima Općine dostavio je pomoć koja je u dva kamiona dostavljena prema Banovini u Općinu Majur. - Posebnu zahvalu za dostavu donacije treba uputiti Autoprijevozniku Draženu Stolnik, Ivanu Krajnc, firmama KITZ d.o.o., Izvorplast d.o.o. te svim ostalima koji su na bilo koji način pridonijeli prikupljanju i dostavi pomoći, ali i onima koji su svoju pomoć ponudili - napisali su iz Općine. 

Osim prikupljanja i dostave pomoći vatrogasci su u dva navrata sudjelovali na sanaciji kuća. Tako je 30 članova DVD Vinica zajedno sa ekipom iz DVD Donje Vratno, Varaždinske građanske garde i volontera sa područja općine Vinice 02.01. 2021. sanirala oko dvadesetak kuća u Petrinji, te mjestima Strašnik i Moščenica. 09.01.2021. 8 članova DVD Vinica još jednom je sudjelovalo u sanaciji kuća u istom području te je ukupno sanirano tridesetak kuća i vraćeno je barem malo osmjeha na lice nekolicine mještana.

Komentari