NK VARAŽDIN - NK ISTRA 1961

Vinko Petković: "Na dobrom smo putu da potvrdimo naš ostanak u ligi"

Objavljeno: 21.06.2020. 10:53

Zadnja izmjena: 21.06.2020. 10:55

Jučerašnja pobjeda Varaždina nad Istrom 1961 od 3:0 i skok na osmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, koje jamči siguran ostanak u Prvoj ligi, današnja je tema broj jedan u Varaždinu.

Sva tri gola koja su postigli Obregon, Drožđek i Petković bili su slični ali i različiti u isto vrijeme, međutim zasigurno najdraži varaždinskim navijačima, koji su sinoć prvi puta nakon korona pauze navijali za svoj klub. 

Vinko Petković ponovo je pokazao da je pojačanje za varaždinski klub i postigao je vrlo lijepi završni gol u susretu. 

- Jednostavno ono što je trener Toplak najavio to smo uspjeli i provesti. Tvrda, teška utamica, pravi derbi začelja. Pogotkom Obregona okrenuli smo vodu na naš mlin. Našom energijom i igračima s klupe koji su ušli dokrajčili smo i riješili utakmicu. Na dobrom smo putu da potvrdimo naš ostanak u ligi i da potvrdimo kako zaslužujemo više nego što je tablica pokazivala prije nekoliko kola. Nadam se da je ovo početak jedne lijepe priče. 

U prvom dijelu Istra je bila dominatnija ekipa a možda je i malo iznenadila igrače Varaždina.

- Iznenadila je malo igrom. Mi smo očekivali da će se držati malo više u bloku, međutim oni su nas visoko napali, gusti su bili u sredini igrali su presing. Mi smo pokušavali preko bokova međutim, nije nam baš polazilo za nogom. Malo nas je i sreća nagradila i došli smo do vrijedna tri boda.

Petković je postigao posljednji, treći gol za Varaždin. Bio je to odličan kontranapad, brzi šprint i precizna lopta pokraj nemoćnog Duke.

- Inače volim loptu u dubinu u prostor, i volim situaciju jedan na jedan, morao sam ići do kraja i pokušat zabit gol - i isplatilo se, zaključio je Petković.  

Komentari