u vinici

Vinogradari se okupili na otvorenju jubilarne 20. Izložbe vina VINEA 2020

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.03.2020. 12:17

Zadnja izmjena: 09.03.2020. 12:26

Mnogobrojni vinogradari okupili su se ove subotu na otvorenju jubilarne 20. Izložbe vina VINEA 2020 u Vinici, a ove su godine prijavili 345 uzoraka miješanih i sortnih vina.

Ocjenjivački je sud za 65 uzorka dodijelio zlatno priznanje, za 205 uzoraka srebrno, 46 uzoraka ocjenjeno je brončanom diplomom, a dodijeljena su i 3 priznanja. Govoreći o zaprimljenim uzorcima vina te dodijeljenim ocjenama, predsjednica ocjenjivačkog suda Marija Kuščar naglasila je kako je nakon prošlogodišnje berbe zbog vremenskih uvjeta za kvalitetu vina prije svega bilo potrebno znanje podrumara, a prijavljeni uzorci pokazali su da su da su vinogradari zahvaljujući radu Udruge stekli znanja o sazrijevanju i čuvanju vina.

U ime suorganizatora i pokrovitelja Izložbe, prisutne je pozdravio načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac. - Općina Vinica će i nadalje unatoč krizi poticati i subvencionirati vinogradarstvo te tako barem malo pripomoći da „vinički bregi“ ne budu zapušteni već da i dalje ostanu prepoznatljivi po vinogradarstvu - rekao je načelnik.

U ime Varaždinske županije koja od samog početka Izložbe potpomaže organizaciju prisutnima se obratio Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije. Naglasio je kako je trud vinogradara okupljenih u Udruzi mjerljiv upravo po organizaciji već 20. Izložbe. Također je najavio aktivnosti Varaždinske županije po pitanju stvaranja brenda vina i uspostave područja županije kao vinske destinacije.

 

Komentari