Virovitičko-podravska županija kupuje 10 helikoptera za prijevoz građana do suda

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 04.02.2014. 15:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Virovitičko-podravska županija

Virovitičko-podravska županija na svojoj službenoj internetskoj stranici najvila je da zahvaljujući vrlo strateškoj odluci Vlade RH i Ministarstva pravosuđa o ukidanju općinskih sudova u Slatini i Orahovici i njihovim pripajanju sudu u Požegi odnosno Slavonskom Brodu, Virovitičko-podravska županija po hitnom postupku nabavit će 10 ruskih transportnih helikoptera modela Mi8/17.

>> Virovitičko-podravska županija nabavlja 10 ruskih transportnih helikoptera – zahtjev za sufinanciuranje poslan premijeru Milanoviću

Nosivost helikoptera je 4 000 kilograma, a najveća brzina 250 km/h.

Helikopteri će služiti žiteljima Virovitičko-podravske županije, posebno onima koji su gravitirali sudovima u Slatini i Orahovici, kako bi u zimskom periodu zbog loših vremenskih uvjeta na cestama mogli doći do sudova u Požegi i Slavonskom Brodu. Cesta od Orahovice do Kutjeva zbog loših vremenskih uvjeta zimi često bude zatvorena te će helikopteri služiti kako bi do Požege i natrag prevezli ljude, koji moraju primjerice izvaditi Uvjerenje o nekažnjavanju ili riješiti neki spor.

 - Očito da ministar Orsat Miljenić nije upoznat sa situacijom na terenu i da ne zna što znači putovati u zimskom periodu preko Papuka, jer inače ne bi nikada donio tako nelogičnu odluku o ukidanju općinskih sudova u manjih sredinama. Ukidanjem 49 općinskih sudova ministar Miljenić želi postići uštede, ali nažalost to će, kao i većinom poteza ove vlade, napraviti preko leđa svojih građana, u ovom slučaju žitelja Virovitičko-podravske županije - izjavio je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.

Zahtjev za sufinanciranjem nabavke helikoptera poslan je premijeru Zoranu Milanoviću kako bi u ovim teškim vremenima ipak pomogli ljudima koji će od sada morati putovati više od 100 kilometara kako bi došli do suda. Župan Tolušić poslao je zamolbu i ministru obrane Anti Kotromanoviću da mu pomogne tako što će preporučiti desetak svojih najboljih pilota helikoptera.

>> Reforma pravosuđa: Koprivnica i Čakovec postaju ispostave Općinskog suda Varaždin

Komentari