barokne večeri

Virtuoz na čembalu Masato Suzuki oduševio ljubitelje glazbe u Županijskoj palači

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.10.2018. 08:38

Zadnja izmjena: 01.10.2018. 08:38

Svjetski poznati čembalist, skladatelj, orguljaš i dirigent  Masato Suzuki održao je koncert u ispunjenoj Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu pa su tako mnogi građani uživali u remek djelima barokne glazbe, a uvaženi čembalist izveo je djela Johanna Sebastiana Bacha, Toru Takemitsua i  Girolama Frescobaldija.

Koncertu je prisustvovao i voditelj Predstavništva Europske komisije u RH dr. Branko Baričević, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri maestro Davor Bobić, predstavnici Veleposlanstva Japana te mnogi drugi.

Nakon koncerta svi posjetitelji mogli su uživati u japanskim delicijama koje su poslužene u Atriju Županijske palače, a atmosferu su upotpunili  Rock on barok duo Vid Novak Kralj i Hrvoje Šenjug, a posebna savjetnica župana Natalija Martinčević izrazila je veliko zadovoljstvo domaćinstvom Županije vrhunskome glazbeniku.

- Već godinama smo partner ovome Festivalu, no ove godine smo bili i domaćin  jednome renomiranome glazbeniku, gospodinu Suzukiju koji je pokazao svoje umijeće i svoje ogromno znanje svirajući na čembalu. Naša Skupštinska dvorana koja ima odličnu akustiku stvorena je za ovakve glazbene događaje i drago mi je da smo se uključili u Barokne večeri. Koristim priliku da se zahvalim gospodinu Suzukiju na dolasku, na predivnim izvedbama, a organizatorima još jednom čestitam na odličnoj organizaciji, ujedno i promociji našega Grada Varaždina i Varaždinske županije – rekla je Natalija Martinčević.

Komentari