Građanima Varaždinske županije uskoro će u domovima zdravlja biti dostupno 228 usluga više, a građani s ivanečkog područja digitalni RTG uređaj. Naime, danas je u Županijskoj palači potpisan ugovor za nabavku opreme vrijedne gotovo 7 milijuna kuna.

Riječ je o još jednom projektu financiranom sredstvima Europske unije, kojega je danas predstavio župan Varaždinske županije Radimir Čačić. Odobrena su sredstva za opremu u domovima zdravlja u iznosu od 6,8 milijuna kuna kuna, a sljedeće godine na domovima zdravlja kreću i infrastrukturni zahvati vrijedni dodatnih 6 milijuna kuna.

 - Projekt je okvirno procijenjen na 13 milijuna kuna, točnije 12,8, od čega se 85 posto odnosi na EU sredstva, a 15 posto na novac Županije. Ugovori su sada potpisani i oprema kreće odmah. Rokovi nisu probijeni, no procedure su spore“, rekao je župan Čačić, naglasivši kako je na opremi ušteđeno više od milijuna kuna, što će sada dobro doći s obzirom na porast cijena građevinskih radova uslijed nedostatka radnika.

- Uglavnom će se izgraditi liftovi i rampe, odnosno nešto što će osobama s invaliditetom omogućiti lakši pristup zdravstvenoj zaštiti. Kada je riječ o opremi, građani će sada na svojim područjima moći obaviti ultrazvuk štitnjače, dojke, limfnih čvorova, bubrega, mokraćnog mjeruha... – ovisno od toga, kako je pojasnio župan – što je bio prioritet na određenom području. To će, naglasio je, donijeti i značajne uštede na troškovima prijevoza hitnom pomoći koji su se povećali čak tri puta.

Komentari

12.10.2018. 14:15h Zadnja izmjena: 12.10.2018. 14:25