Jučerašnji Dan žalosti u povodu žrtava stradalih u potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije, odnio sedam ljudskih života te prouzročio veliku materijalnu štetu Lepoglavčani su proveli s mislima na sve stradalnike potresa u Petrinji, Glini i Sisku dostavljajući prijeko potrebne namirnice.

- Koordinirajući s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec u dva smo prihvatna centra u Sisak dostavili 6568 komada prehrambenih, higijenskih i ostalih potrepština koje su naši Lepoglavčani prikupili kroz dva dana. Ako dodamo tome akcije DVD Kamenica, DVD Višnjica, UŠR Žarovnica, P.A.S. kluba Lepoglava, Odreda izviđača Lepoglava i neke pojedinačne akcije, preko 10 tona raznih potrepština sigurno je dopremljeno kamo je bilo potrebno – izjavio je Hrvoje Kovač načelnik Stožera civilne zaštite grada Lepoglave i koordinator akcije na terenu istaknuvši pritom veliko srce lepoglavskih organizacija civilnog društva i građana koji su odmah priskočili u pomoć.

Kako ističe Kovač, osim namirnica, Lepoglavčani su donirali i agregat, grijalice, cerade, uže, termosice, zaštitne maskice, lijekove, hranu za životinje, pelene, dječju hranu i niz drugih potrebnih stvari.

S obzirom na to kako je namirnica trenutno dovoljno u planu je koordinirana akcija prikupljanja građevnog materijala i drugih tehničkih i alatnih artikala za kojima je sada istaknuta potreba.

- Ne guramo se već koordiniramo međusobno i direktno s terenom što treba i tada reagiramo. Javilo nam se 40-ak volontera koji su dosad pomagali i koji žele otići našim prijateljima u zabačena sela Banovine pomoći oko izgradnje i sanacije kuća. Lepoglava je dala svoj obol ublažavanju štete, a možemo još puno toga dati – zaključio je Kovač po povratku iz Siska.

Kratku video retrospektivu možete pogledati na https://youtu.be/NgEwraeMkO8.

Ključne riječi: grad lepoglava,

Komentari

03.01.2021. 17:29h Zadnja izmjena: 03.01.2021. 17:29