'Zečićima' uručene diplome

Više od 100 cestičkih vrtićara u završnom programu pokazalo što su sve naučili

Objavljeno: 05.06.2016. 12:33

Foto: FT

Završna priredba polaznika jutarnjeg programa Dječjeg vrtića Zeko u Cestici održavaju se potkraj školske godine, a za te prve nastupe djece vlada iznimno zanimanje, roditelja, braće, baka i djedova.

Ove godine priredba je loše vremenske prognoze bila odgođena za srijedu, a program je izveden na otvorenom na trijemu s južne strane zgrade. Premijerni nastup djece s nestrpljenjem su iščekivali brojni posjetitelji.

Započeo je pozdravnim govorom voditeljice vrtića Tanje Vuzem, a potom su se publici prvi predstavili polaznici programa engleskog jezika.  U bogatom i raznolikom programu sudjelovalo je 108 djevojčica i dječaka mlađe, srednje i predškolske skupine.

Na kraju su polaznici predškolske skupine dobili prve „diplome“, uvjerenja o završenom programu predškole.  Diplome budućim đacima uručile su odgojiteljice  Ines Premuž i Nevenka Panić koja je ujedno i zahvalila roditeljima na podršci, a na rastanku od vrtića novi đaci OŠ Cestica tetama su zahvalili buketom cvijeć.a što su posjetitelji popratili pljeskom.

Program je trajao 45 minuta, a potom je druženje nastavljeno pod krovom, uz sokove i grickalice.

 Završnu priredbu osmislile su i realizirale odgojiteljice Andreja Borak, Tanja Vuzem, Bojana Knezoci, Željka Medenjak, Nevenka Panić i Ines Premuž, a dio programa na engleskom  jeziku pripremila je Marica Ajhler Jagušić.

Od gostiju, priredbi je nazočila Brankica Vidrač, ravnateljia Dječjeg vrtića Zeko, pedagoginje Ana Koren Friščić i Dubravka Žigmund, pedagoginja na OŠ Cestica, predstavnica staračkog doma Valentina Kočet Martinec i  Irena Jamnik, predsjednica cestičke udruge Život i radost.

Prema riječima Tanje Vuzem, voditeljice Dječjeg vrtića Zako, u vrtiću je trenutačno 114 polaznika u redovitom desetsatnom programu, od toga je šest u jasličnom programu , a ostali su prema dobi raspoređeni u grupe.

Komentari