POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Više od 200 biciklista sudjelovalo u Sračincu na biciklijadi povodom Dana obitelji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.05.2019. 11:08

Zadnja izmjena: 13.05.2019. 11:14

Vrijeme se smilovalo jučer i počastilo više od 200 biciklista svih uzrasta da uživaju na šestoj Biciklijadi općine Sračinec, koja je i ove godine održana povodom Dana obitelji.

Okupljanje je bilo kod Doma kulture u Sračincu, a pod budnim okom policije na početku kolone, te vatrogasaca DVD-a Svibovec Podravski na kraju kolone, prošli su kroz Sračinec, Svibovec Podravski, do krajnjeg odredišta na obali starog toga rijeke Drave. Biciklijadu zajednički organizira Osnovna škola Sračinec, Udruga mladih, Ženska inicijativa HNS-a i Općina Sračinec, a i ove su nam se godine pridružili i naši vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski.

- Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji! Kao i uvijek, našim smo biciklistima poklonili majice, a za sve je organiziran topli obrok i okrepa na izletištu na Dravi. Veseli me vidjeti ovako veliki broj djece, ali i njihovih roditelja, baka, djedova, baš sve generacija su danas s nama. - istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nakon što su u laganom tempu stigli do Drave, razgledali su obalu koja svake godine mijenja svoj oblik i pomiče se uslijed djelovanja vode. Ukupna dužina staze bila je oko 13 kilometara, od kojih 9 asfalta i oko 4 kilometra šumskog makadama. Na kraju biciklijade podijeljena je hrana, a djeca su se na izletištu imala priliku poigrati.

Komentari