Više od 300 mališana u viničkoj dvorani jedva dočekalo najdražeg sveca s poklonima

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.12.2015. 07:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Općina Vinica

Nestrpljivo  iščekivanje i čeznutljivi pogledi  gotovo 400 mališana prema vratima, a kada se na njima pojavio Sveti Nikola, viničkom dvoranom se  prolomilo oduševljenje.  

Lica mališana odavala su izraze zadovoljstva i sreće - ipak su bili dobri jer im je  ponovo  došao Sveti Nikola s košem punim darova i košaricom punom slatkiša,  i to bez Krampusa...

Tako je to izgledalo u viničkoj dvorani. Nakon  priredbe u čast Svetog Nikole u kojoj  su sudjelovali  zbor te dramska sekcija Osnovne škole Vinica,  Sveti Nikola je djeci poručio da i nadalje budu dobra te slušaju svoje roditelje, bake i djedove te učiteljice, a zatim je onima najmlađima osobno uručio  zasluženi poklončić  dok su njegove pomagačice podijelile poklone svoj ostaloj djeci.

Podjelu prigodnih paketića povodom blagdana Sv. Nikole već godinama organzira  povjerenstvo kojeg vodi zamjenica načelnika Općine Mirjana Jambriško, a novčana sredstva za prigodne poklone osiguravaju se u Proračunu Općine.

U ime organizatora,  Mirjana Jambriško na početku  priredbe  pozdravila je  sve mališane i njihove roditelje te zahvalila svima koji su pomogli u pripremanju još jedne Nikolinjske večeri u Vinici.

Priredbi su nazočili načelnik Općine Marijan Kostanjevac te  vinički župnik prečasni Valent Posavec.

Komentari