22 puhačka orkestra

FOTO: Više od 500 glazbenika obilježilo 130. obljetnicu DVD-a Mali Bukovec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.07.2017. 17:42

Zadnja izmjena: 03.07.2017. 17:59

Povodom obilježavanja 130. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mali Bukovec, u subotu je održana 33. smotra vatrogasnih puhačkih orkestara uz preko 500 glazbenika iz 22 prijavljenih puhačkih orkestara.

Otvorenju susreta su nazočili načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske  županije Zvonko Videc, načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković i predsjednik DVD-a Mali Bukovec Kristijan Golec.

- Vatrogasni puhački orkestri u mnogim društvima služe za regrutiranje mladih koji kasnije ostaju aktivni članovi svojih društava. Stoga je od izuzetne važnosti sačuvati ovu dugogodišnju tradiciju hrvatskog vatrogastva - rekao je u svom obraćanju okupljenima načelnik Popović i otovrio smotru.

Nakon okupljanja orkestara, uslijedilo je izvođenje državne i vatrogasne himne te koračnice Croatia. Potom su kratak program izveli članovi kvarteta trombona Srednje glazbene škole Varaždin, nakon kojih su nastupili domaćini iz Malog Bukovca. Posjetitelji su mogli poslušati djela klasične glazbe, ali i pop i rock hitove, poput  izvedbe "Highwat to hell" i "Smoke on the water" Puhačkog orkestra DVD-a Špičkovina te Eye of a tiger Puhačkog orkestra DVD-a.

Na završetku susreta predsjednik DVD-a domaćina Golec se zahvalio svim glazbenicima i izrazio nadu da će se uskoro opet okupiti u velikom broju u Malom Bukovcu. 

Komentari