Više od 60 izlagača na međimurskom Sajmu poslova u Čakovcu

Objavljeno: 28.03.2012. 18:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Međimurska županija

U čakovečkoj dvorani Graditeljske škole održan je Sajam poslova koji je omogućio izravnu komunikaciju između nezaposlenih osoba i tražitelja zaposlenja, poslodavaca, obrazovnih institucija, studenata, učenika, roditelja i svih ostalih dionika na tržištu rada.

Kako je na svečanosti prilikom otvorenja Sajma rekao župan Međimurske županije Ivan Perhoč, gotovo osam tisuća nezaposlenih koliko ih je evidentirano u Međimurju, alarmantna je brojka.

No, najnoviji porast nezaposlenosti rezultat je konačnog kraja tvrtki koje su već duže vrijeme stvarale gubitke te se na tržištu nisu mogle održati.

- No, nije samo broj nezaposlenih važan, važniji je ukupni broj radnih mjesta u Županiji. On se danas kreće oko 39 tisuća, a samo stvaranjem novih, nezaposlenost će se početi stvarno smanjivati. Ovakvi sajmovi mjesto su gdje se može vidjeti koja su zanimanja i poslovi traženi na tržištu rada, te moraju biti smjernica mladima za što se isplati školovati – poručio je župan Perhoč.

Ove godine na čakovečkom Sajmu poslova sudjelovalo je 65 izlagača, od čega je 45 poslodavaca odnosno asocijacija poslodavaca na samostalnim štandovima. Organiziran je i okrugli stol na temu "Ja poduzetnik -ideja, znanje, prilika", kao i radionica za maturante srednjih strukovnih škola.

Komentari