počele pripreme za čipku "Sunce"

Više od tisuću ljudi na milenijskoj fotografiji Šime Strikomana - motiv lepoglavske čipke

Objavljeno: 22.09.2016. 09:45

Zadnja izmjena: 22.09.2016. 10:02

Fotograf Šime Strikoman počeo je u srijedu na terenima Sportsko – rekreacijskog centra u Lepoglavi pripreme za snimanje milenijske fotografije – čipka «Sunce», a fotografija će biti snimljena sutra u 12 sati. Milenijska fotografija u Lepoglavi bit će 529 milenijska fotografija koju je snimio Šime Strikoman, a Lepoglava je 187 grad u kojem je organizirano «milenijsko fotografiranje».

- Snimanje milenijske fotografije je vrlo zahtjevan posao koji iziskuje pomnu pripremu, tako da smo već u srijedu prijepodne započeli s prvim izmjerama na nogometnom igralištu u Lepoglavi - kazao je Šime Strikoman te dodao kako prema nacrtu čipka «Sunce» ima 12 krakova, a njene će dimenzije biti 60 puta 50 metara.

- Da bismo ispunili taj prostor i tako formirali najpoznatiji motiv lepoglavske čipke, na fotografiji ćemo imati više od tisuću ljudi. Milenijsku fotografiju snimit ću s visine od 50 metara, s vatrogasnih ljestava koje će osigurati Javna vatrogasna postrojba Varaždin –objasnio je Strikoman, koji je tom prigodom posebno zahvalio organizatoru snimanja – «milenijskom prijatelju» Mirku Varoviću.

Svi zainteresirani za sudjelovanju u snimanju milenijske fotografije, koje će biti organizirano na nogometnom terenu Sportsko – rekreacijskog centra u Lepoglavi, ovog petka, 23. rujna, u 12 sati, mogu se prijaviti Mirku Varoviću - Trg 1. hrvatskog sveučilišta 5, na broj mobitela - 099 200 19 37, odnosno na e-mail: [email protected].

 

Komentari