tradicionalna proslava

Više tisuća ljudi posjetilo Petrovo u Trnovcu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.07.2017. 17:23

Zadnja izmjena: 03.07.2017. 17:23

U subotu i nedjelju, 1. i 2. srpnja, u Trnovcu je održana tradicionalna proslava povodom blagdana sv. Petra i Pavla – Petrovo. Proslavu na prostoru Kopajca organizirali su Općina Trnovec Bartolovečki, Mjesni odbor Trnovec 1 i trnovečke udruge.

U subotu je održan 4. Memorijalni turnir ulica „Želimir Šilec“ u spomen na poginulog hrvatskog branitelja iz Trnovca. Nastupilo je 11 ekipa, a prvo mjesto osvojila je Ulica Gustava Krkleca. Nakon turnira pod velikim šatorom okupljene je zabavljao Amazona bend.

Nedjeljni dio proslave Petrova počeo je svetom misom kod kapelice sv. Petra i Pavla. Na Međunarodnoj smotri folklora nastupili su KUD-ovi iz Slovenije, Ljubešćice i Salinovca te trnovečko Kulturno-umjetničko društvo Mak sa svim uzrastima svojih članova. I nedjeljni je program završio uz zabavu za sve okupljene s Gloria bendom.

„U dva dana ove tradicionalne svetkovine bilo je dvije i pol tisuće ljudi. To znači da je Općina zajedno s Mjesnim odborom i udrugama još jednom pripremila kvalitetan i zanimljiv sadržaj za mještane Trnovca, cijele Općine te goste“, istaknuo je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Komentari