humanitarni rad

VITA osigurala potrebnu pomoć za sedmero bolesne djece vrijednu 25.000 kuna

Objavljeno: 09.01.2021. 14:37

Zadnja izmjena: 09.01.2021. 14:37

Upravni odbor Zaklade VITA na svojoj je petoj sjednici, održanoj prošli tjedan, razmotrio sedam pristiglih zamolbi za pomoć te za sve osigurao novčane potpore ukupne vrijednosti 25.000 kuna.

Iznos je to koji će mali štićenici koristiti za sufinanciranje imunoterapija,  defektoloških, logopedskih, senzornih i radnih terapija, terapijskog jahanja, edukacijsko-rehabilitacijskih tretmana, psihoterapiju te nabavku lijekova i medicinskih potrepština. Posebne su zahvale upućene tvrtci Infomare koja je donacijom od 10.000,00 kuna osigurala da svi trenutno podneseni zahtjevi korisnika budu odobreni.

Upraviteljica Zaklade Nataljia Martinčević u ime malih je korisnika zahvalila na donaciji vodstvu tvrtke Informare te kazala kako su sredstva već proslijeđena na račune korisnika o čijim se potrebama brine Zaklada za pomoć djeci VITA.

- Prošla je godina bila izazovna, posebno za naše štićenike, koji svi redom spadaju među najranjivije skupine. S obzirom na sve probleme s kojima se susreću zbog života s ovako teškim dijagnozama, potpore naše Zaklade prilika su da im makar kratkotrajno olakšamo ionako tešku svakodnevnicu. Blagdani su vrijeme zajedništva i pomaganja, a zahvaljujući našim donatorima pomoć već godinama stiže do onih kojima je najpotrebnija – kazala je te najavila kako Zaklada i dalje nastavlja aktivno tražiti nove načine financiranja te senzibilizirati sve one koji su u prilici pomoći potrebitima.

Umjesto darivanja poslovnih partnera

S 10.000,00 kuna rad Zaklade je, u sada već njihovoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji podržala i tvrtka Informare. - Umjesto uobičajenog darivanja partnera na kraju godine, sredstva smo prenamijenili za pomoć potrebitoj djeci. Svake godine odabiremo organizaciju iz druge Županije i drago nam je smo preko Zaklade VITA direktno pomogli bolesnoj djeci pri financiranju terapija koje im život znače i na taj način roditeljima djece osigurali konkretnu pomoć za najmilije - rekao je Petar Štrbinić direktor tvrtke Infomare, koja je dugogodišnji partner Varaždinske županije u informatičkoj podršci kod upravljanja proračunom tj., uspostave i održavanja riznice.

Novčane su potpore dodijeljene djeci koja imaju uistinu teške dijagnoze poput zloćudnog tumora nosne šupljine i srednjeg uha, koji se proširio na vrat, poremećaja iz autističnog spektra, teškog oblika atopijskog dermatitisa, alergijske astme i migrene, rijetkih genetskih poremećaja poput Phelan-Mcderidovog sindroma (uz kojeg se veže autizam i kronična opstipacija) te DiGeorgeova sindroma (genetske bolest koja uzrokuje, zajedno s manjkom vitamina B12, tešku hipotomiju mišića, te oslabljeni imunološki sklon čestim infekcijama). Riječ je o djeci koja su u potpunosti ovisna o roditeljskoj pomoći, pri čemu mnogi roditelji imaju status njegovatelja, te koja često zaostaju u svom psihomotornom i intelektualnom razvoju.

Komentari