općina trnovec bartolovečki

Vitković: Ministarstvo mora prihvatiti činjenicu da Općina treba novi objekt vrtića

Objavljeno: 21.10.2022. 16:49

Zadnja izmjena: 21.10.2022. 16:49

Općina Trnovec Bartolovečki podnijela je prijavu projektnog prijedloga "Izgradnja i opremanje matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom" na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, kojeg Ministarstvo nije prihvatilo.

Riječ je mjeri NPOO-a, a radi se o projektu ukupne vrijednosti preko 23 milijuna kuna gdje bi iznos bespovratnih sredstava iznosio 14,4 milijuna. Kako navode iz Općine, javni poziv svojim uvjetima nije išao u prilog potrebama Općine koja pod hitno i bez iznimke treba novi objekt spomenutog kapaciteta.

- Da, mogli smo prijaviti projekt koji bi prošao zadane uvjete, ali izgradnja vrtića manjeg kapaciteta ne bi bila dovoljna da svi naši mališani imaju jednake uvjete za stjecanje vrtićkog obrazovanja. Jednostavno, postojeći vrtić u Trnovcu više se ne može niti renovirati niti dograđivati. Postojeći privatni vrtići dobro rade, ali ne zadovoljavaju potrebne kapacitete. U najavi je da će Ministarstvo raspisati novi javni poziv te da će na tom natječaju naše nepobitne činjenice uzeti u obzir. S pravom očekujemo da se Ministarstvo složi i da nam da zeleno svjetlo, kao i potrebna sredstva - rekla je načelnica Vitković.

Kako je dodala, u postojećem stanju objekta vrtića ne postoje adekvatni i dostatni prostorni kapaciteti za organizaciju predškolskog odgoja i obrazovanja i broj zainteresiranih korisnika vrtića. Jedna nekretnina u vlasništvu je Općine, a druga u privatnom vlasništvu, dok djelatnost predškolskog odgoja u oba objekta obavljaju privatne pravne osobe.

Komentari