općina trnovec bartolovečki

Vitković: Prihvaćene izmjene proračuna omogućuju početak gradnje novog vrtića u Trnovcu

Objavljeno: 11.06.2024. 13:09

Zadnja izmjena: 11.06.2024. 13:09

Nakon što je Općina Trnovec Bartolovečki napravila i prijavila projekt, Općinsko vijeće donijelo je odluku, odnosno prihvatilo projekt "Izgradnja i opremanje matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom" na natječaju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Projekt je prošao i procjenu kvalitete Ministarstva znanosti i obrazovanja te ukupna bespovratna sredstva iznose 1.146.726 eura. Kako je istaknula načelnica Verica Vitković, riječ je o najvećem kapitalnom projektu u općini, vrijednom oko 4,5 milijuna eura. Novi dječji vrtić u naselju Trnovec bit će kapaciteta za 200 djece. U međuvremenu raspisana je javna nabava na koju su pristigle prijave, a slijedeći je korak osiguranje preostalih sredstava u sklopu općinskog proračuna.

- Nakon što je s nacionalne razine osiguran iznos od 1,146 milijuna eura za izgradnju novog vrtića u općini Trnovec Bartolovečki ostatak sredstva osigurat će se kroz proračun. Iz tog razloga nedavno je održana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je većinom glasova podržan rebalans proračuna, kako bi osigurali sva potrebna sredstva za izgradnju vrtića - rekla je Vitković.

Inače, kako je dodala, svojim su glasom izmjene proračuna podržali vijećnici iz redova HNS-a, Reformista te HDZ-a, dok su protiv bili vijećnici SDP-a i HSS-a.

Komentari