Vjerovnici prihvatili Plan financijskog restrukturiranja Varteksa

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 04.06.2013. 16:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Na ročištu predstečajne nagodbe, održanom danas u Zagrebu, izglasan je Plan restrukturiranja Varteksa.

Da podsjetimo, nakon što su vjerovnici odbili plan restruktuiranja tvrtke koju je predložila Uprava Varteksa, ministar financija Slavko Linić predložio je novi, izmijenjeni, plan. Vjerovnici su se o Linićevom planu izjašnjavali na današnjom ročištu.

>> Linić predložio da država dokapitalizacijom dobije 13,51 posto udjela u Varteksu

- Zahvaljujem prije svega vjerovnicima na pozitivnom stavu i izglasanom prijedlogu.  Danas je izglasan Plan financijskog restrukturiranja Varteksa d.d. koji predstavlja izuzetno važan korak za uspješnu provedbu predstečajne nagodbe i restrukturiranja tvrtke. Izglasanim prijedlogom usvojen je način rješavanja kompletnih postojećih tražbina. Kao što smo i naglasili, paralelno radimo na sporazumu sa razlučnim vjerovnicima i očekujemo da ćemo to riješiti u sljedećih nekoliko dana, jer se istim definira i nova kreditna linija  koja je dio plana i neophodna da bi se predstečajna nagodba uspješno provela - komentirao je današnje ročište predstečajne nagodbe Zoran Košćec, predsjednik Uprave Varteksa.

Navedeno je potvrdio i Antun Mišanović, povjerenik predstečajne nagodbe u Varteksu.

- Postignuta je predstečajna nagodba, na što je pristalo 2/3 vjerovnika. Time je prošao plan koji je predložio ministar Linić. Sljedeći korak su pregovori za dobivanje kredita potrebnog za stabiliziranje tvrtke - rekao je Mišanović.

 

Komentari